Eva2012 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 56602

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni. Még új vagyok a fórumon és a témában is. Bár már 2 éve jártam egy meddőségi központba, ahol nem vettek észre a PCO-mat és az IR-emet. Ezekre egy "sima" nőgyógyász jött rá, és végeztette el a vizsgálatokat. Az inzulin eredményeim elég rosszak lettek. Amikor a nőgyógyászati vizsgálaton kiderült a PCO még csak az egyik petefészkemet érintette (kb. 12 tüsző volt benne). Közben felírták a merckformin xr gyógyszert, amit már majdnem 2 hónapja szedek.

Természetesen átjelentkeztem másik meddőségi központba, ahol a vizsgálaton az új orvosom azt mondta, hogy mindkét petefészkemben vannak ciszták. Kicsit ledöbbentem, mert mondtam, hogy már szedem a gyógyszert és nem gondoltam, hogy ennek ellenére még romlik a petefészkek helyzete. Pedig a gyógyszer hatására fogytam is, a bőröm megszépült, stb., tehát hat a gyógyszer, de csak úgy látszik külső hatásai vannak.

Az meglepett, hogy az orvos azt mondta, hogy ennek a gyógyszernek a hatására nem fognak eltűnni a ciszták. Ez igaz?

Olyan nehéz volt elfogadni az IR-t, mint betegséget, de hogy még PCO is? Tudom, hogy általában ezek együtt járnak, de engem pszichésen zavar, hogy ciszták vannak.

Ezek tényleg soha nem fognak eltűnni? És tudom, hogy ez élethosszig tartó betegség, amit állandóan kezelni kell, de jó lenne, ha legalább a ciszták nem lennének.

 

PCO esetén  egyébként lehet stimulálni? Egyébként van peteérésem, ezt az uh vizsgálatok igazolták, és még az orvos azt mondta, ez nem súlyos PCO. De ez engem zavar.

Kérlek Titeket, hogy válaszoljatok a kérdéseimre. Köszönöm