Rss_75 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 40999

Zugspitz Ultratrail/Supertrail

 

A németek hozták azt, amit elvárhatunk Tőlük, mégpedig egy közel tökéletes rendezésű versenyt.

Gazdag rajtcsomag, profi pályajelölés, gyakorlatilag minden igényt kielégítő frissítőpontok, kedves, hozzáértő segítők, nagyon jó hangulat. A rajtcsomag-átvételtől kezdve a tésztapartyn-keresztül az eredményhirdetésig minden nagyon flottul ment. A Supertrail pályája gyakorlatilag két nagy hegyből áll, közte egy könnyebb, helyenként sík szakaszokkal tarkított résszel. A hegyek elég technikásak, de a hegyek között sok a kifejezetten jól futható dózer út. Egyébként első alpesi trailnek kifejezetten ideális pálya.  Az Ultra pályája annyiban különbözik, hogy van egy pár komolyabb hegy a verseny elején. Szóval jelentősen :-) Remélem valamelyik ultrás ír róla egy pár sort.

Ami feltűnő volt, hogy a németek nagyon ügyelnek a biztonságra. Több helyen volt orvosi sátor és az utolsó lejmenetben 50-100 méterenként voltak a hegyimentők, akik tüzet raktak az út szélén.

 

A magyar csapat nagyon jól ment. WIldi,  Jakus Béla, az SSC különítmény, Andrisék, szóval mindenki odatette magát. 

A Supertrailen is volt két induló Nóri is jómagam. Én 11:50-t mentem, így pár perccel Nóri előtt értem be, akinek ezúton is gratulálok. 

 

Érdemes figyelni a német futókat is, hiszen náluk is egyre több a fiatal tehetség, akik elég keményen nyomják.