Hatóság0301 Creative Commons License 2012.06.25 0 0 70228

Tisztelt vf1 Kolléga!

 

Tanácsodat kérem!

Lepároltam kb. 50 liter, kb. 25 fokosra hígított, borból készült alszeszt.

A tisztázása során az 5  darab 0,5  dl-es poharas módszert alkalmaztam a rézeleje levételére, majd megfokoltam. 80 fokon indult, de erősen érezni lehetett rajta a borba tett kén csípős, folytó szagát, ezért  mind az 5 pohárral félretettem ablakmosónak.

A további párolás során kb. 5 liter párlat jött le, mikor egyértelműen megszünt a kénes szag.

A teljes hozam 15 liter lett, amiből 5 liter kb. 75 fokos, 5 liter kb. 60 fokos és 5 liter kb.50 fokos. Az utópárlat elválasztást kb 40 foknál kezdtem el, parsze az nincs benne a fentiekben.

A kérdésem az lenne, hogy az előpárlat kénes szagát hogyan tudom csökkenteni, elvenni? Távozhat-e belőle a szeszfok beállítása során?

Esetleg csak én tévesztem össze más valamivel a szagot, ugyanis az egész főzést rekkenő melegben végeztem és a hűtővizem sem tudott 25 Co  alá hűlni? Ezért vannak a megközelítő értékek!

Válaszodat köszönöm!

Előzmény: vf1 (70227)