Tisztelt vf1 Kolléga!
Tanácsodat kérem!
Lepároltam kb. 50 liter, kb. 25 fokosra hígított, borból készült alszeszt.
A tisztázása során az 5 darab 0,5 dl-es poharas módszert alkalmaztam a rézeleje levételére, majd megfokoltam. 80 fokon indult, de erősen érezni lehetett rajta a borba tett kén csípős, folytó szagát, ezért mind az 5 pohárral félretettem ablakmosónak.
A további párolás során kb. 5 liter párlat jött le, mikor egyértelműen megszünt a kénes szag.
A teljes hozam 15 liter lett, amiből 5 liter kb. 75 fokos, 5 liter kb. 60 fokos és 5 liter kb.50 fokos. Az utópárlat elválasztást kb 40 foknál kezdtem el, parsze az nincs benne a fentiekben.
A kérdésem az lenne, hogy az előpárlat kénes szagát hogyan tudom csökkenteni, elvenni? Távozhat-e belőle a szeszfok beállítása során?
Esetleg csak én tévesztem össze más valamivel a szagot, ugyanis az egész főzést rekkenő melegben végeztem és a hűtővizem sem tudott 25 Co alá hűlni? Ezért vannak a megközelítő értékek!
Válaszodat köszönöm!