wiesel Creative Commons License 2012.06.22 0 0 11778

Minden tiszteletem a Tiétek, okosabb vasútbarátoknak (nem véletlen fordultam hozzátok), ezért nézzétek el nekem, hogy tovább okoskodva okvetlenkedek, nem kekeckedésből, hanem mert mindent kizárólagosan szeretném biztosra tudni ennek a mozdonynak a tipusát.

Tehát azt mondod, hogy 362-es nem lehet, mert nincs engedélyeztetve Mo.-n? S ugyanúgy állítanád "Kargósnak", ha már az elején említettem volna, hogy a kép cirka másfél éve készült?
Apropó, egyáltalán mi járatban lehetett "ennyire" távol otthonától csak úgy gépmenetben (nem mintha zavarna, vagy tiltanám, csak kiváncsiskodok)? M.óvár irányából haladt Győr állomás felé, tehát (csak) gyanítom, hogy Rajkánál lépett be az országba. Vajon mi lehetett a célállomása?




480-006:
"Kicsit" tovább kutakodtam az egyik, általam legbiztosabbnak tartott adatbázisban, a Railfaneurope.net-en, s az eddigi találataim alapján merem bizton állítani, hogy...

...a németek 180-asa a csehek 371/372-esével, szlovákok 263-asával egyezik meg, legalábbis szekrény kialakítása szempontjából.
Mindezt azért figyeltem meg, mert Piko féle BR180-as alapból szerettem volna megvalósítani a modellt, csak nem igazán stimmelt teljesen a gép ablakai illetve szellőző zsalujai (vagy mi).

 

 

Köszönöm szépen az eddigi segítségeket. Üdv:

wiesel

 

Ui.: beceneve "Ász"?

Előzmény: gw (11777)