Daytona Creative Commons License 2012.06.20 0 0 3391

Sziasztok!

Jó régen voltam erre, nem is tudom, most miért néztem fel, de látom, a sport a téma és azt azt övező fájdalmak.

Engem először hat éve műtöttek bal oldalon, aztán két és fél évvel ezelőtt jobb oldalon, azóta hál' istennek úgy fest, nincs problémám. Igyekszem sportolni is, ráadásul nem is a kímélő fajtából: súlyzó, boksz, tegnap pedig kipróbáltam a kettlebellt - ez az, amikor egy füles ágyúgolyót emelgetnek az emberek. Érdekes, hogy a gyakorlatok közben nem éreztem semmilyen gondot, amúgy is nagyon figyelnek itt a helyes testtartásra, csak a végén, amikor a lazítások-nyújtások voltak, akkor húztam túl egy kicsit a hasam és éreztem, hogy a bal oldal egy kicsit fájdogál.

Szerintem ha az ember ésszel csinálja, sportolhat bármit: járhat konditerembe, túrázhat, futhat, bringázhat, egyszerűen csak egy picit visszafogottabban kell csinálni, mint előtte. Ha pedig kicsit is fáj, pár napra át kell váltani pihenő üzemódba, szerintem úgyis jelzi a szervezet, hogy vegyél vissza, mielőtt nagyobb baj lesz.

Viszont azt hiszem, soha nem lesz már olyan, mintha nem operáltak volna, valami nyűgünk mindig is lesz azon a területen. :)