Törölt nick Creative Commons License 2012.06.16 0 0 28550

Hajtókarcsapágy.

A fiam ma ballagott, reggel a rokonság egy részét nekem kellett fuvaroznom. Az első fuvarnál, nemsokkal elindulás után Oil Pressure Fault felírat jelent meg, a stop-olajoskanna kiséretében. Na mondom pont ez volt a téma a napokban, és engem is elért, holott én nem hittem benne.

Gyorsan leálltam, alánéztem a motornak, olajszintet néztem, látszólag minden rendben. Beindítom az autót motorhang normális, figyelmeztető jel eltűnt. Szép lassan elindulok ,minden normális, de olyan 2200 as fordulatnál újra figyelmeztetés, ami nem múlik, csak ha újraindítom. Muszály mennem, már taxihívásra sincs időm, lessz ami lessz, mikor egyszer jobban pörgetve, olyan 2600 körül elmúlt a figyelmeztetés, majd 2200 fordulaton újra jött.

Hazafelé a házamhoz közel kicsit jobban meghúzattam, olyan 4000 körülig, mondom már bármi történik hazáig elgurulok, erre megint elmúlt a hibajel, és többszöri tesztkörre sem jött elő újra. Holnap újrapróbálom, és gondolkodom, hogy az ősszel tervezett főtengelyszimering cserével együtt a hajtókar csapágyakat is kicseréltetem, biztos ami biztos.

Nem tudom esetleg az olajnyomásmérő gombám szarakodna, vagy valahol egy kezdődő kontakt hiba?

Előzmény: morgi 1.5dci (28549)