DVB Creative Commons License 2012.06.13 0 0 11717

Tegnap és ma megvolt a meccsnézéses wroclawi kör. Kedd reggel nem volt kedvem 4-kor kelni, így az R867 Slavkov és a csatlakozó vonatok lettek a nyerők. A pályaudvaron meglepetésképpen volt egy nem hirdetett különvonat. Elöszőr azt hittem, hogy a sima szurkolók mégse B kocsikat kaptak, hanem kicsivel jobbat. De nem később, volt bemondás, hogy ez csak a meghívott VIP vendégeknek szólt. Nem tudom mi az istennek kellett bele 3 büfé és Pardubicében, amikor előzőtt, lehetett látni, hogy az ülőhelyek és kb 50%-on voltak kihasználva.

 

 

 

 

Az én vonatomon én voltam az egyetlen szurkoló, de volt 2 security ember, akik egészen Lichkovig jöttek, figyelni :)

 

Usti nad Orliciben, szépen ment az átszállás a lengyel csodába, örömöre, nem volt benne műanyag ülés, hanem ilyen Pullmann kocsik voltak benne.

 

 

 

A lengyel menetrendet nem néztem,csak a cseh menetrendkönyvet fénymásoltam le, így meglepetés volt, hogy a lengyel határról 20 perccel előbb indultunk és a klodzkoi csatlakozás is előbb ment. Kicsit aggódtam, hogy hogyan találom meg a nyerő szerelvényt, de mivel csak 2 volt ott, nem volt nehéz kitalálni, hogy nem az amelyikről leszálltam...

Az utolsó 40 percre megtelt a vonat, de addig üres volt. Ezen piros műbőr ülések voltak.

 

Ma visszafelé a 9.40-es személyvonatot, majd az ehhez csatlakozó lichkovi személyt választottam, a tegnapi szerelvények forogtak ma is. Lichkovban, az Sp 1910 Křížová hora sebesvonat mögé álltunk be - előre kellett sétálni is már indult is. Rajtam kivül 3-4 szurkoló jött haza ezzel és 2 interrailos skandináv gyerek, akik Prágába tartottak. Viszont a pardubicei átszállást elszúrták mert leszálltak Pardubice-Pardubickyben. Én a késett Zdenek Fibichhel folytattam a Leos Janacek helyett, amit csak azért sajnáltam mert ebben nem volt étkező. Viszont volt talicskás néni, akitől jóárasított szendvicset vettem. (odafelé kedden a Slavkovban is jött a srác a kocsival - gondolom nem volt neki nagy biznisz Pardubicéig, én azért egy teára beneveztem).

 

Összeségében jó kis túra volt (a focimeccs is) - valahol érthető, hogy nem akarnak a lengyelek rendes gyorsvonatot járatni, ennek a pár embernek a jelenlegi nem túl kellemes megoldás is elégséges.

 

A wroclawi állomás szépülget - de természetesen nem készült el időre - kicsit csatatér jellege van. Amit még hiányoltam az az idegen nyelvű bemondás - sehol nem volt és alapból nagyon gyenge az utastájékoztatás lengyeleknél ezen a vonalon.