Törölt nick Creative Commons License 2012.06.10 0 0 61768

Nagyon sok ponton bele tudnek kotni a sracba, de nincs ertelme, csak parttalan vita-erveles lehetne belole. Amiben biztos vagyok, hogy az extremitasoknak nincs ertelme. Peldaul a mez hihetetlenul egeszseges taplalek (es ezt, a tejtermekekkel ellentetben, meg keves kutatas cafolta), szoval a kizarasat maximum akkor latom indokoltnak, ha valamifele virag-pollen allergia miatt nem ehet mezet (lehet itt epp errol is van szo). Illetve az apropo ahogy linkelted, hogy "mennyire kulonbozoek vagyunk", ez igy igaz. Ugyanigy vannak hosszutavfutok, akik pedig low-carb dieten vannak. Ok nagyreszt zsirbol allitjak elo az energiat, es a szervezetuk ketozisban van, megtanulja az agynak is meg az izmoknak is zsirbol szallitani amit azok megkovetelnek. Ok peldaul nem potolnak utana futas kozben. Ugyan olyan 20km kornyeken kimerulnek a glikogen raktarak (mindket esetben), ez a srac gyorsan felszivodo szenhidratokat visz be olyankor, az aki ketozissal fut annak teljesen mas az energiapotlasa a hosszutavfutaskor.

Szerintem egyik veglet sem jo. Bar itt ugye ultrakat futorol van szo, es itt kezdodik az extremitas. Marpedig ha ilyenre adod a fejed, akkor taplalkozasban es minden mas teren is el fogsz terni a "normalistol". Szoval ebben az esetben a taplalkozasi extremitas csupan koveti az sport-belit, szemelyszerint egyiket sem tartom egeszsegesnek vagy normalisnak, de mindenkinek joga van eldonteni mivel teszi tonkre a szervezetet es mivel tolti a napi szabadidejet, amig ezzel masoknak nem okoz kart :)

 

Ami pedig a te edzesmultadat illeti: ha valoban 2-3 orakat edzettel, akkor nem csoda ha megallt a fejlodesed, tuledzettsegnek hivjak a jelenseget. Ha esetleg ujra belekezdenel ilyesmi sportba, olvass utana jobban, mielott ismet tulhajtod magad. Illetve az 500 fekvotamasz es 1000 felules egyike sem az izomepitest szolgalja (egy bizonyos szint utan), ezekhez hasonlo mennyisegek max szalkasito idoszakban jelennek meg a testepitok edzeseben, szoval ezzel sem tettel sokat az izomepitesert.

Emelkedon felfele pedig teljesen normalis a 150-180, csak ne tartsd ki hosszu ideig :) Ebbe is bele lehetne melyebben menni, de akkor konyvet irnank itt nem forumoznank :)

Előzmény: WhiteEagle (61760)