WhiteEagle Creative Commons License 2012.06.10 0 0 61760

Ez egyébként érdekes. Esetemben például sohasem voltak nagy izmaim, még amikor fitalabb koromban burátlisan nagy mennyiségeket edzettem karra, lábra, hasizomra, akor sem. Volt amikor már könnyedén ment 2-3 órán keresztül a húzódzkodás, tolóckodás, széleshát, fekvőtámasz, lebegőülés stb. és egy perces pihenőkkel a szettek között úgy érzetem, a végtelenségig tudnám csinálni. De akkor is inkább inas voltam mint izmos, abszolúte semmi body builder jellegem nem volt, pedig azért mondjuk 500 fekvőtámasz sámlira rakott lábfejjel és 1000 felülés jól megdöntött hasizompadon az durva. Számolatalanul tudtam tölteni az órákat folyamatosan úszással, biciklizéssel, gyaloglással, sőt amíg izületeim engedték futással. De az edzőteremben míg egyesek vígan emelgették a bicepsz gépen a 80-100 kilókat, nekem kb. a 30-40 volt az ami ment rendesen, és ez jellemző volt a többi dologra is (pl. saját testtömegemmel végzett szabályos ajakig történő húzódzkodásból ment kismilliárd, de ha magamra tettem még 20-30 kilót (sokan csinálták) akkor már egyből csak néhányat tudtam megcsinálni). Hmm... Az is valószínű hogy nem szabadít fel túl sok energiát a szervezetem az izmokból, mert míg az sokaknál valós probléma (cikkek szerint), nekem sohasem volt izomveszteségem bármennyi kardiót csináltam is (és csinálok most is), illetve teljes böjtnél sem vesztettem sosem izmot. Egyébként épp ma tekertem bicajjal egy jó nagyot (75 km-et), szép idő volt, 20 fok, fátyolfelhőn nem túl erősen, nem túl gyengén átsütő nap és szinte szélcsend, biciklizéshez ideális. Nyomtam neki rendesen, és hazaérve az éreztem, hogy bár a fenekem meg a nyakam hasogat a több órás egyfolytában ugyanolyan testpozíciótól illetve a nyeregtől (hiába a bicilis nadrág), combjaim még simán bírnák tovább... Emelkedőn ha nyomtam neki akkor viszont érdekes volt látni a pulzusmérő órámon, hogy az addig szép konzisztens 130-140 közötti pulzus megindul felfelé, 150, 160, 170, 180...

 

Még egy érdekeset belinkelek, ezt olvasd el, illetve olvassa el mindenki akit érdekel a téma. Megint csak arról hogy mennyire különbözőek vagyunk:  

Futóprofilok: Levente

Néhány hete a "Bükki Hard" elnevezésű futóverseny után hallottam Leventéről először. Az igen embertpróbáló versenyen dobogós helyen érkezett célba. Az egyik futótársunk invitálására kapcsolódott be a terepfutó-topik közösségi életébe. A Naplás-tavi futóversenyen[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Órákat fut naponta, 4-8000 KCal-t eszik, teljesen vegan (semmi állati), csak zöldség és gyümölcs, még csak sütőipari termékek sem. El tudja valaki képzelni, hogy csak így egyen? Itt egy példa egy tipikus napi táplálkozása, nem semmi:

Reggeli: 10 banán, 300g datolya beturmixolva szőlőlével
Edzés után: 1 kg ananász, 500 g szamóca kókuszlével és kókuszbelsővel
Ebéd: 3 dl quinoa vagy rizs, köles, dupla vízzel főzve, 2 fej román saláta, egy csomag olivabogyó, egy avokádó
 Vacsi: 20 narancs vagy 30-40 mandarin, és elrágcsálok egy nagy adag friss zöld spenótot, vagy mángoldot valami házi saláta öntettel
Vegan étrendet követek, nem eszem egyáltalán állati eredetű dolgokat, mézet sem. Olaj csak masszázsra. Ecet csak takarításra. Cukor sosem, só csak nagyon ritkán. Fűszereket is csak ritkán, és akkor is keveset. A főtt szénhidrátok nagy nagy részét átcseréltem friss lédús édes gyümölcsökre. Nyáron egy nagy lábas tészta helyett mennyivel jobb megenni 4-5 sárgadinnyét!

Előzmény: cseik (61755)