dirhem Creative Commons License 2012.06.10 0 0 9467

Tisztelt Kollégák!

Nem oylan rég kezdtem családfakutatással foglakozni, szeretnék tanácsot kérni néhány kérdésben:

 

1. Hol érdemes kutatni, ha arra lennék kíváncsi, hogy egy adott személy melyik ezredhez vonult be az I.világháborúban, vagy még a háború előtt kötelező katonai szolgálatra az Osztrák-Magyar Monarchiában? Előfordulhatnak-e ilyen listák az egyes települések iratanyagában(tanácsi iratok, alispáni jelentések stb.)? (Nem az elesettekről, hanem a bevonultakról). A katonai egységek iratanyagában a Hadtörténeti Levéltárban  Budapesten érdemes ilyen irányban kutakodni?

 

2. Egyik felmenőm halotti anykönyvében születési helynek Varsány (Nógrád  megye) van bejegyezve .  A MOL mikrofilm keresőjében nem találok iylen települést(római katolikus személyről van szó). Tudja esteleg valaki hol érdemes kerenem Varsányról születési adatokat?

 

3.A mormon egyház oldalán a polgári anyakönyveknél van-e valamilyen szisztéma, rend hogy milyen sorrendben kerülnek fel az oldalra? (Jászszentandrás község halotti anyakönyvei pl. 1911-ig vannak fenn, jó lenne tudni számíthatok-e a közeljövőben a folytatásra, vagy utazzak el inkább Szolnokra a levéltárba).

 

Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni valamely kérdésben!