OAndorka Creative Commons License 2012.06.09 0 0 69573

Üdv Mindenkinek!

Bocs, hogy beleszólok, de ez a zárt rendszerű duplafalu üst egy kicsit erős.

Konkrétan, szerintem aki ilyet használ, az egy bombát melenget a tüzön.

Hozzáteszem : szerintem.

Az a túlnyomás, ami keletkezik egy zárt rendszerben, melegítés közben, főleg gázoknál, ( és a gőz is gáz ) hatalmas robbanást tud okozni. Gondoljatok bele, hogy az autógumiban 2 bár túlnyomás van, és újjal szinte meg sem tudjuk nyomni.

120 fokos renszerben szerintem óvatos számolás szerint, ha elfogadjuk az Egyesített gáztörvényt, akkor  6 bár nyomás van.

Nem hinném, hogy üstök, erre lennének méretezve.

Egy robbanás viszont nem csak a helyiséget viszi szét, hanem az embert is leforrázza 120 fokos vízzel.

Ha már duplafalu edényben kell nagyobb hőmérsékletet előállítani, mint 100 fok, akkor miért nem glikol, vagy termoolaj fűtőközeg van használva? Mindkettőnek a forráspontja bőven 150 fok felett van, és túlnyomás nélkül használható.

Illetve, ha már mindenképp túlnyomásos rendszert kell hazsnálni, akkor legalább egy állítható biztonsági szeleppel beállítható egy lefuvatási túlnyomás érték. ( mondjuk kb 1000 ft az ára, és nem robban ).

Amúgy nem akartam az észt osztani, de ez egy kicsit keménynek tünt nekem.

Nem értek a pálinkafőzéshez ( egyenlőre) , csak szándékozom vele foglakozni.

Üdv:

OAndorka

Előzmény: Miklós1 (69540)