_Zsolt Creative Commons License 2012.06.09 0 0 7323

A 30 órát itt olvastam. A 40-et én szültem, de hülyeség volt. :-(

 

De ma beszéltem a piacon egy sajtkészítő hölggyel és azt mondta, hogy elég egy éjszakára sóba tenni. Tehát ma este beteszem a sófürdőbe és reggel kiveszem.

Ennyi elég lesz neki.

 

Jelenleg is forgatom a sajtot olyan 2 óránként. Egy egy alkalommal 10-20 ml savót öntök ki. Tehát várhatólag estére 1cm-t csökken még a sajt magassága. Vagyis 3,5-4cm magas lesz. Az nekem teljesen elfogadható.

 

Amúgy a piacon vettem egy házi sajtot ma. Valami natúr félkemény égetett kérgű sajt. Nagyon finom... Persze abban a sajtban benne van pár év meg sok-sok gyakorlat.

 

Előzmény: celebor (7319)