_Zsolt
2012.06.09
|
|
0 0
7323
|
A 30 órát itt olvastam. A 40-et én szültem, de hülyeség volt. :-(
De ma beszéltem a piacon egy sajtkészítő hölggyel és azt mondta, hogy elég egy éjszakára sóba tenni. Tehát ma este beteszem a sófürdőbe és reggel kiveszem.
Ennyi elég lesz neki.
Jelenleg is forgatom a sajtot olyan 2 óránként. Egy egy alkalommal 10-20 ml savót öntök ki. Tehát várhatólag estére 1cm-t csökken még a sajt magassága. Vagyis 3,5-4cm magas lesz. Az nekem teljesen elfogadható.
Amúgy a piacon vettem egy házi sajtot ma. Valami natúr félkemény égetett kérgű sajt. Nagyon finom... Persze abban a sajtban benne van pár év meg sok-sok gyakorlat.
|
Előzmény: celebor (7319)
|
|