Nyilvánvaló, hogy valamit én csináltam rosszul. Épp azért próbálom kideríteni, hogy mit, mert nem szeretném újra elkövetni a hibát. :-)
Amúgy ma reggelre a sajt egész szépen összement.
A tegnapi 12,5cm átmérő és 8cm magasság mára 12,5cm átmérő mellett 4,5-5cm magasság.
Tehát megkockáztatom, hogy alakul valami.
Teszek fel képeket. Az egyik képen a ceruza akku azért van a sajt mellett, hogy a méretarány látható legyen.
A további tervem, hogy estig vagy holnap reggelig préselem 20fokon gyakori forgatás mellett. Remélem veszít még a magasságából 1-2cm-t.
Utána beleteszem 20-22%-os sófürdőbe és abban 30-40 órát tartom és néha forgatom.
Utána besózom (vagy nem még nem tudom) és egy vágódesztára teszem és lefedem egy tésztaszűrővel amit részben lefedek egy nedves ruhával. Így biztosítom a páratartalmat és a pincelejáratban kb. 20 fok van (relatív stabilan)... Aztán itt is tárolom egy ideig.
Legalábbis ez a terv. Természetesen szívesen veszem a gyakorlott tagok véleményezését...
Na jöhetnek a képek.
Ez a kép a prést (két jegesvödör az egyik megfúrkálva) mutatja.
A sajt
Sajt vakuval (csak utálok vakuzni)