_Zsolt Creative Commons License 2012.06.09 0 0 7316

Nyilvánvaló, hogy valamit én csináltam rosszul. Épp azért próbálom kideríteni, hogy mit, mert nem szeretném újra elkövetni a hibát. :-)

 

Amúgy ma reggelre a sajt egész szépen összement.

A tegnapi 12,5cm átmérő és 8cm magasság mára 12,5cm átmérő mellett 4,5-5cm magasság.

Tehát megkockáztatom, hogy alakul valami.

 

Teszek fel képeket. Az egyik képen a ceruza akku azért van a sajt mellett, hogy a méretarány látható legyen.

 

A további tervem, hogy estig vagy holnap reggelig préselem 20fokon gyakori forgatás mellett. Remélem veszít még a magasságából 1-2cm-t.

Utána beleteszem 20-22%-os sófürdőbe és abban 30-40 órát tartom és néha forgatom.

 

Utána besózom (vagy nem még nem tudom) és egy vágódesztára teszem és lefedem egy tésztaszűrővel amit részben lefedek egy nedves ruhával. Így biztosítom a páratartalmat és a pincelejáratban kb. 20 fok van (relatív stabilan)... Aztán itt is tárolom egy ideig.

 

Legalábbis ez a terv. Természetesen szívesen veszem a gyakorlott tagok véleményezését...

 

Na jöhetnek a képek.

 Ez a kép a prést (két jegesvödör az egyik megfúrkálva) mutatja.

 A sajt

Sajt vakuval (csak utálok vakuzni)

Előzmény: celebor (7311)