celebor Creative Commons License 2012.06.09 0 0 7310

Az alaptöret megfelelő elkészítése nélkül szerintem sem működik az utómelegítés úgy ahogyan kell, én úgy vettem észre inkább a rögök szilárdságáért felelős a melegítés. A legtöbb savót az elősajtolásnál lehet kisajtolni:)

Van olyan amúgy, hogy különböző fejéseknél eltérő annyira a tej kálcium tartalma, hogy a termizálás során(63-65C 30perc) van amikor kipusztul belőle annyi, hogy ugyan olyan feltételek mellett gyengébben alvad mint előzőleg? Mert nálam sokszor a 40 perc helyett 50-60 perc kell 32 fokon és így is 20ml/100liter arányt használok. Ezzel tudnám csak magyarázni a gynegébb alvadást, gazdaságból veszem a tejet ezért a termizálás, de fogok próbálni nélküle is csak az eladó is bevallotta hogy előfordul a colis tej náluk...ez van.

 

Előzmény: Kecskeb (7308)