olipapa Creative Commons License 2012.06.07 0 0 40638

Megnéztem. gondoltam, majd jól belekötök szakmailag. Nem tudtam, tökéletesen igaza van, érdemes megnézni. Hogy ő hogy edz, mennyit, mit, mikor, azzal csak az foglalkozzon akit Sebastien Chaigneaunak hívnak, a többi rész nagyon jól hasznosítható.

Kölön felhívom a figyelmet, hogy tavaly 20x állt meg pisilni az UTMB közben (vélhetően túlzás, de 8-10x meg kéne tényleg, uszkve 3 óránként. aki nem így tesz dehidratált állapotban van és ezzel nagyban nehezíti önmaga dolgát) Hidratáció!! Óránkénz 6-8dl már az elejétől!

Másik: Az emelkedőn energetikailag kimerítjük, a lejtőkön pedig megöljük az izomrostjainkat. Fölfelé ésszel, lefelé méginkább ésszel!! Persze aki csak pár órát fut lehet lefelé rombolni, de 5-6 óra fölött már maga a futás hosszúsága miatt is rocsolódik az izomzat, ha meg ráfutunk erősen  a lejtőkön, jön a zombijárás már verseny közben is. Természetesen edzeni lehet a rostokat, hogy bírják a lejtőt és ezzel vissza is érkeztünk az egyik kedvenc vesszőparipámhoz: le a szintutakról, föl a meredélyekre!

Előzmény: bor_kedvelő (40634)