Törölt nick Creative Commons License 2012.05.26 0 0 39357

Azt tudnod kell, hogy ezek nyaraló útvonalak, és a jegyek egy jó részét irodákon át adják el. Nem is olcsón. Az az igazság, hogy a leendő árak alakulását a cég árazó csapata sem nagyon tudja. Vannak irányelvek, tehát 3-4 hettel az indulás előtt egyértelműen fölfelé kezdenek kúszni az árak, és nem igazán hozzák már vissza őket. Ennek az az oka, hogy sokkal többet keresnek egy olyan utason, akinek mindenképp utaznia kell és megveszi a drága jegyet is, mint sok-sok másikon, akik előre  gondolkodtak. Ez jól látszik a következő, június 19-i jegyáras grafikonon.

 

Látszik, hogy azért időről időre belenyúlnak az árakba, akkor van egy jelentős esés bennük, viszont utána ahogyan fogynak a jegyek, drágulnak is. Az árazók azért rendszeresen ránéznek az árakra, és csökkentik azokat, de tendenciájában megindult a júniusi árak elengedése. Utólag azt lehet mondani, az járt jól aki május 2-án 8000 Ft-ért vett jegyet.

 

Az augusztus keményebb dió, még csak most kapcsolnak csúcsüzemre az irodák, jön a görög csőd, meg ki tudja mennyi minden szól még bele az árakba. Íme egy augusztus 16-i görbe:

Ez nem is rossz. Láthatod, érdemes rendszeresen követni az árakat, ha tudod kb. mikor szeretnél menni, akár naponta többször is ránézni, mert az árazók keményen leáraznak, a jegyek meg fogynak és drágulnak. Ezt a jegyet - ha akkor kellene menni - most épp megvételre ajánlanám.De többnyitre így is van, 2,5 - 1,5 hónappal auz induélás előtt a legjobb a jegyár.

Egyébként úgy látom, legolcsóbbak a csütörtöki jegyek, ha mobilak vagytok, akkor keresgéljetek. A második helyezést a keddi időpontok viszik el, és a szombat a legdrágább.

Még egy jótanács bátraknak: nem szükségszerű, hogy az ember minden jegyet egyszerre vegye meg. :) Megteheted, hogy megveszed az odaút olcsó jegyét, és vársz, mikor lesz elfogadható árban a hazaút. Többnyire ezek hozzák a legolcsóbb megoldást.

Van a fapadosinfo nevű oldal, ott az összes alapvető infót megtalálod. Ha foglalni kell, mindenképp keress wizz kártyás ismerőst, így elkerülheted a foglalási díjat. Ha további kérdésed van, az emailemre írhatsz.

 

Előzmény: electrion91 (39356)