Lakuda Creative Commons License 2012.05.16 0 0 388765

A cikk gyönyörűen bemutatja, hogyan érvényesül a rajvédelem a rendőrök fegyverhasználatában.

 

Az egyedül csavarkulccsal és késsel támadó dilisre 3+1 figyelmeztető és 7+1 célzott lövést adnak le, a cigány csoportra akik a ököllel a rendőr arcába vágnak majd a földön rugdossák két figyelmeztető lövést és várják az erősítést. 

 

Egy embert, 4 kutyát, egy szarvast lőttek le a rendőrök

...

Tavaly júniusban Vácon is kellett használni a fegyvert a rendőröknek. Egy férfi, aki kábítószerrel való visszaélésért kiszabott börtönbüntetése után szabadult, elment annak a rendőrnek a házához, aki korábban elfogta. A férfi megfenyegette a rendőr édesanyját, amiért feljelentették. Amikor a rendőrök emiatt elő akarták állítani, a férfi a táskájából egy konyhakést és egy villáskulcsot vett elő, amivel fenyegetni kezdte a rendőröket. A járőrök ezután három figyelmeztető, majd hét célzott lövést adtak le, de az elkövető elmenekült. Néhány utcával arrább egy másik járőr figyelmeztető lövés után lábon lőtte a férfit, így sikerült elfogni. Később elrendelték a férfi kényszergyógykezelését.

...

Tavaly októberben például Érden egy igazoltatásnál egy autó utasa lekezelő hangnemben, káromkodva válaszolt a járőrnek, mire a két járőr kiszállította a kocsi négy utasát az autóból.

A férfi ezután megpróbálta megütni az egyik rendőrt, de járőrtársa megvédte. A férfi még agresszívabbá vált, és társával a másik rendőrre támadt: ököllel arcon ütötte, majd a földre kerülő rendőrt rugdosta. Rendőrtársa gázspray-vel megpróbálta lefújni a támadókat, de az autó másik két utasa lefogta. Őket végül sikerült lefújnia, így kiszabadult a szorításból, és rádión segítséget kért, miközben a földön fekvő rendőrt közben tovább ütötték és rugdosták. Ezután a csoporthoz visszatérő rendőr is ütni és rugdosni kezdték, aki a padkára esett. Végül az előbbi rendőrnek sikerült kiszabadulnia támadói fogságából, és két figyelmeztető lövést adott le, a megérkező erősítés pedig elfogta a négy férfit.

...