Ybasc1 Creative Commons License 2012.05.10 0 0 2873

Tisztelt Kekov.

 

Gratulálok a kályhájához! Szép "darab", úgyszintén az építőnek is.

 

 

"a kályha az adott helyszínenre való ideális kialakítása az építés elkezdése előtt történik meg, annak függvényében, hol lesz az optimális helye az adott lehetőségek közül, hol a kémény, lesz-e padka és mekkora stb."

Egyet értek ez így van.

 

"a mester, aki már épített tömegkályhát, annak nincs szüksége ilyesfajta számítógépes tervezgetésre, a fejében-kezében van minden",

Biztos benne hogy mindenkinél így van? Nem hí szem, hogy van olyan mester aki nem áldozott több száz órát is, külföldi mesterek munkái tanulmányozására megismerésére, akár szemináriumokon részvételével is, szerintem a számítógépes program hasznosak is lehetnek akár a kockás füzet is, vannak olyan szakmai apró részletek amelyek a kályha működését nem befolyásolják, de a tapasztalat azt kívánja hogy ezek feljegyzésre  kerülnek , legközelebb egyszerűbben, másképp lesznek megoldva, szerintem a 3D rajzoló programok  azért is hasznosak. Vajon Chernov mester miért használ Arhicad-et is? Szerintem nem csak szórakozásból. Lehet fejből is tapasztalatból is építeni többségében ez így is van, de a fent említett okok miatt jobb ha "papíron" is rajta van. Szerintem.

 

"a megrendelő pedig jobban jár ha a már megépített kályhák fotóit nézegeti és onnan válogat és egészíti ki a saját igényeivel ... már ami a külcsínt illeti".

Egyet értek, de akár egy 3 D látványterv (mind lehetőség), vagy kézzel lerajzolva is segíthet ahol a saját igényei is  szerepelhetknek. Szerintem.

 

a jó kályha megépítése bizalmi kérdés ez az építtető és a mesterek között, de hát sok minden működik így. (vagy kellene hogy működjön)

Egyet értek.

 

... nálam bevált

Nagyon örülök.