rupicc Creative Commons License 2012.05.01 0 0 1877

A te hozzásólásodra válaszolok, de nem személy szerint neked célzom a mondandómat.

Ugye nagyon jól pörögnek ezek a fórumok, és nem azért, mert néha valaki aki valamiért elhatározza, vagy csak felmerül benne, hogy valahol külföldön dolgozna, akkor kérni, kérdezni merészel.

véleményem szerint, meg ha visszanézzük, akkor ezek után van némi hozzászólás.

Tény, hogy jó munkát, olyant mint otthon, szakmában, képzettségnek megfelelően nem nagyon lehet kölföldön találni nyelvtudás nélkül. Ti öreg ausztriai magyarok, hogyan jöttetek ide, mondjuk 25 éve? Hol kezdtétek? ....

És azért nem mondanám, hogy mindenhova csak német tudással lehet bekerülni. Kertész cécek, takarító, ablaktisztító cégek, stb... találkozol velük a munkád során naponta, mert én igen. És nagyon nem tudnak németül. És valószínűleg nem több ezer euróval a zsebükben jönnek ki, hogy kauciót fizessenek a lakásért. Nekik rég óta, szinte nemzetiség szerint vannak működő kolóniáik. Biztos fórumuk is van a neten.  Mégis tömegesen ausztriában és másholis tudnak dolgozni.

Munkát én sem tudok ajánlani, nem olyan helyzetben vagyok.

De senki sem olyant kér itt, hogy osztályvezetői állást keresne egy bankban.

 

Ti hogyan kezdenétek neki, ha valamiért nekiindulnátok a nagyvilágnak? A legegyszerűbb az internet, nem?

Miért kell a számtalanszor leírt kérésekre (amik szerintetek feleslegesek), számtalanszor ugyan azt válaszolni? Főleg, ha segíteni nem tudsz. tanácsot lehetne adni akkor, ha konkrét a kérdés. érdekes módon én még nem olvastan ilyet. pedig nekem is volt itt dolgozóként kérdésem. Aztán megoldottam magam. (családi pótlék, gyes, bejelentési kötelezettség....)

 

Szép napot mindenkinek4

Előzmény: flash.gordon (1875)