phusomák Creative Commons License 2012.04.20 0 0 3998

Tiszteletteljes jó éjjszakát mindenkinek!

 

Ma jó sok extrát tapasztaltam meg. Hát nem lettem tőle boldogabb. Olvasgattam itt megint az interneten. A végén, talán meg lehet bocsájtani, egész jókat mulattam, nagyokat nevettem. Néhány extrasystoles már kifejezetten humorosan tudja megfogalmazni páni félelmét, amit egyébiránt én is öreg fejjel érzek.

Olvasom, látom, hogy már magyarul is óriási számú extrasystolés megnyilvánulás van a fórumokon, a beteg kérdez - az orvos válaszol rovatokban. Kezdem én is érteni, felfogni, hogy ezen kár izgulni, ha kardiológus műszeresen már megvizsgált és kimondta a verdiktet, ez nem érdekes baj! Az ember ezt érti. Roger it!

Ám a helyzetet mi sem jellemzi jobban, mint a következő vicc.

 

A vasutat kezdték terjeszteni, fektették lefelé a sineket, eljutott a vasút a kis falvakba is. A parasztok kérték a tanító urat, hogy magyarázná már el nekik, hogy hogyan működök az a vasparipa, a mozdony. Körbeállták a tanítóurat, az meg elmagyarázta, hogy a mozdonyban begyújtanak a kazánba, lapátolják rá a szenet, az izzik, lángol, felforralja a vizet, nagy nyomású gőz képződik, ami mozgatja a dugattyúkat, a mozgás áttevődik a fogaskerekere, és a szén energiája végül megforgatja a mozdony tengelyeit és a kerekek megindulnak a síneken.

Van nagy öröm, elégedettség a parasztok között, hálálkodnak is nagyban. Mondja az egyik paraszt, hogy értünk mi már mindent, drága jó tanító úr! Teljesen világos, hogy mitól lesz itt gőz, meg hogy a dugattyú hogy mozgatja a fogaskerekeken át a tengelyt. Minden világos! De azt azért csak mondja már meg nekünk a tanító úr, hogy a lovat, ami a mozdonyt húzza, azt hova a fenébe rejtették el?

 

Én is teljesen értem, hogy mi van az extrasystolékkal. Csak valaki azt mondaná már el, hogy hány hetet lehet kibírni ezekkel a kihagyásokkal és torokszakasztó dobbanásokkal? Nem lesz ebből előbb utóbb kékhalál? Gondoltam, nem kéne egy jó kis kurblit is tartani a táskámban, hogy be tudjam indítani, ha mégis teljesen leállna? Vagy vigyek egy feliratot magammal, hogy betoljanak, ha kimerülne az aksim?

 

Tudjátok, egyébként, hogy nem csak a benzines kocsikat lehet betolni, hanem a dízelkeset is? Pedig azokban nincs gyujtógyertya. Biztos a hengerfalból jön a szikra....:)