lacusska Creative Commons License 2012.04.18 0 0 607

Tisztelt OPEL barát    topictársak!

 

Ki segitségre lenne  szükségem:  A birtokomban van  2 db  OPEL  ASTRA  szervizkonyv  a F  astrákhoz,    de   a  tulajdonomban levő  F Astra  NINCSEN  bennük!!

Az  autó az  X14XE   1,4  es  16  szlepes  ECOTEC motorral van szerelve,  de a  szerviz leirásokban ezzel az évjárattal (1995)   ECOTEC motor illetve  ez a  motorkód még megemlitve  sincsen. A könyv  csak annyit közöl hogy 1991  szeptember től tartalmazza az autót a  könyvet 1996 ban adták ki.  tehát  elvileg  addig lehetnének benne a verziók. Megkerestem a  kiadó- forditó  céget,  de  sajnos a   foditást végző  bácsi    sajnos mostanába elhunyt.

A  jármü 1995. decemberi gyártás,  egyesek szerint   ekkor már nem volt a régi motor  és azt az ECOTEC motort  tették bele amit  96  tól  már  több féle  Astrába   (PL a G ASTRÁBA) szereltek,  Szó ami szó,  a   szerviz leirásokban levő     tucatnyi  elektromos kapcsolásri rajzból  egyszerüen kiválaszthatatlan hogy  melyik auitó az enyém.  Kérdésem:    tud-e valaki  olyan  leirásról  amiben az    ASTRA F 1,4  16 szlepes  ECOTEC motoros  változatot    lehet  megtalálni.   Több órai   tanulmányozás után  arra  jutottam hogy  az egyes  elektromos   dolgok   azonosak  vagy nagyon hasonlóak  a különféle változatokban,  de  semmiképpen sem azonosak.

Szeretném elkerülni a  többhetes  kinlódást   , ezért keresek  "eredeti"(nek tünő)  leirást.

A másik  gondom !  ezt az autót  decemberben vettem,   azóta  kkb 1000 km  t  mentem,   de  az utolsó 3 hétben  kb 2x2 liter  hütőfolyadékot   evett meg az autó,   sehol egy csepp vizet nem lehet találni sem  a motortérben sem az  autó alatt, de a hütőfolyadék  erősen fogy. a motor  hőfoka  valahol kissé a  90fok  felett van,  és ha  megvárom mig kihül a motor  akkor is   igen jelentős nyomás van a tágulási tartályban.(óvatos  nyitást követően is)

Kérek  javaslatot- tippet  kinek mi a véleménye a  vizfogyasztásról.

Köszönettel:  lacusska