phusomák Creative Commons License 2012.04.14 0 0 3994

Jó estét!

 

Én szedem az omega3-at, a Q10-et, magneB6-ot, panangint, B12-őt, folsavat, cink-komplexet, pici ßblokkolót plusz gyakran megmozgatom magam szababiciklin is. Még egy kevés 0,5 g KCl-is bekapok, ha úgy érzem. Meg frontint, keveset.

 

Mégis érzem néha, már megint rajtam van az izgalom. A torkomban érzem, akkor szokott kihagyni a szívem, extrasystole. A nyaki éren tapintható. Már amikor! Sokszor érzem a torok tünetet, de tisztán ver a szív, semmi kimaradás. A fene tudja, néha meg kimarad.

 

Én már 55 vagyok, férfi. Terheléses EKG rendben talált, ultrahang is. Nyugalmi EKG mutatta az extrasystolekat. Erőfeszítésre eltünt.

 

Szerintem egy üveg vörös bor után nem érezném soha. De megfájdul tőle a gyomrom.

 

Én is tudom, hogy felesleges vele foglakozni. De piszkálja az embert az a furcsa izgalom. Öreg fejjel idegesít ez a dolog.

Ideges ember nincs, csak kevés bor...

 

Refluxom van, elég szemét dolog. Ha nagyobb adag proton pumpa inhibítort kapok be, 5-6 órán belül rángatni kezd a szívem tőle. ES. Hogy miért? 5 évig szedtem és jól tűrtem. Most már nem merem szedni, abbahagytam. Inkább H2 antagonista.

 

Figyelek magamra, időben megtaláltam minden bajt. Pajzsmirigy, cukor, metabolikus szindróma, túlsúly, BMI, magas vérnyomás. Kezelem. Régem még migrénem is volt, de elmúlt, már tíz éve nincs, pedig még hánytam is tőle. Valószínűleg a pajzsmirigy triggerelte. Bell palsym is volt, az is elmúlt, mint a Gyalog Galoppban. Volt még egy felületi vénás trombózisom 14 éve. Orbáncnak akart átalakulni. Szerencsére kierőszakoltam, hogy bemehessek az ORFI-ba szombaton. Mondták, jól tettem, mutogattak az egyetemistáknak, ilyen egy szép, jól fejlett orbáncosodó trombózis. Antibiotikum, jó erős és sok. De este már 401 fok láz, két tenyérnyi vörös folt a bal térdem alatt. Megúsztam. De ha az ügyeletra hagyatkozom, nagyon ráfáztam volna. Az ügyeletes orvosnak lövése sem volt, hogy mi ez. Én tudtam, mert olvastam vagy két órát a tünetekről az interneten. Lehet, hogy a bal lábomat köszönhetem az angol honlapoknak.

 

55 évig nem jött elő ez az extrasystole. Most honnan jött. Szerintem a proton pumpa inhibitor hozta ki. Csinlhat az más ritmuszavart is.

 

Nem mondom, hogy nem számítanak az extrák, de a kardiológus csak mosolygott rajta. Nevessünk mi is , kínunkban. Ijedtünkben.