palanta_ Creative Commons License 2012.04.09 0 0 15329

nem vagyok chronos, csak a szűk családomban van, aki kb 25 éve igen, és ő meg fiú, kevés az esélye, hogy szülni fog.

 

a babavárásban mindenképp jobb itthon - szerintem (majd jönnek az ellenvélemények, de engem amit eddig láttam, nem győzött meg). nálam is problémás a dolog és a felkészülés, bár én már évek óta készülök, de kb mostanra lett reálisan elérhető cél egészségileg.

 

de amúgy bármiben jobb a magyar egészségügy, én akárhányszor voltam kint beteg, jobb megoldás volt repülőjegyet venni haza, semmint kint elmenni a háziorvoshoz. kezdve a fogorvostól, ahol a letört fogammal várattak volna egy hetet, hogy kezeljék, a lázamat kb leszarták, a törött ujjamra rápillantott, és nem csináltak vele semmit. jó, ha szívózok, biztosan csinált volna valamit, meg elmehettem volna magánklinikára, ahol pénzért foglalkoznak velem, de ha már úgyis pénzbe kerül, akkor inkább itthon, ahol ez nem lett volna kérdés... a fogamat minimum plombálják, ha ott és akkor nem tudnak vele mit kezdeni, az ujjamat legalább sínbe teszik, és elküldenek röntgenre, ha lázas vagyok, felír lázcsillapítót... szóval nekem kb olyan érzésem van kint, ha beteg vagyok, hogy a sarlatánokhoz inkább nem.

 

a terhességi ellátást sokan dícsérték, ezért beleástam magam, hát... kb annyi segítséget kapnék, mintha a réten egyedül szülném meg a gyermekem, márpedig nekem több komoly bajom is van, és kevés esélyem, azt meg nem adnám valami kókler kezébe, úgyhogy itthon szeretnék, felkészült, normális orvossal szülni. a gyerek meg úgyis kettős állampolgárságú lesz, tökmindegy, hol szülök.

 

de ne hallgass rám, nézzetek utánna ti is mindennek, biztosan ki fog alakulni egy kép a lányodban is, és már dönt. én öreg vagyok már a rizikózásra.

Előzmény: Tipetupa (15325)