gabor42 Creative Commons License 2012.04.08 0 0 597

Szia!

 

Nekem egy 2000-es évjáratú 1.4-es G Astra Caravanom van. Nálam ugyanez a gond. De az az érdekes, hogy akkor gyűlik fel sok víz, ha esik az eső. Azonban a gond akkor súlyosabb, ha álló helyzetben van az autó. Ez bizonyára hülyeségnek hangzik első hallásra de valóban ez van.
Esőben, ha kinyitom az ajtót, látni, hogy a karosszérián lévő gumitömítés utastér felé eső részén áll a víz. Ha annyi gyűlik össze akkor az elkezd lecsorogni a padlóra. Én már kipróbáltam minden megoldást. Annak ellenére, hogy a gumitömítés sértetlen és rugalmas, hibátlan, nincs kikeményedve, mégis arra gyanakodtam, hogy az a rossz. Mielőtt új kédergumit vettem volna "százmilliókért" vízfestékkel bekentem körbe a kasznin lévő tömítést és rácsuktam az ajtót. Gondoltam, ahol  nem tömít ott majd nem fogok festéket látni az ajtón. Azonban mindenhol megvolt a nyoma. OK, gondoltam, akkor ragasztok az ajtóra egy gumitömítést, és megnézem mit művel akkor. Mert így ugyebár bőven kell már tömítenie még akkor is ha valami elkerülte a figyelmemet.
De semmi javulás nem mutatkozott. A víz ugyanúgy jött be.
Következő lépésként, arra gyanakodtam, hogy az ajtókárpit mögül jön a víz és az ajtó belsején lecsorogva jut be. Kárpitot leszedtem, de az alatta lévő fólia, sértetlen volt. Kivéve a hangfalak helyét és furatait. Ezeket próbaképpen eltömítettem és figyeltem.
De a vizet nem nagyon érdekelte, ugyanúgy folyt be.
Szóval a mai napig rejtély, hogy miért folyik be esőben a víz. Ráadásul a rejtélyt tovább növeli, hogy csak azon az oldalon folyik be amerre az autó lejt. Tehát ha úgy parkolok, hogy a kocsi egy kissé balra lejt, akkor az utasülés padlója vizesedik. Ha a kocsi jobbra lejt, akkor a vezető oldalán gyűlik a víz.
Röhej és idegbaj!

Üdv

 

Előzmény: Kunci77 (518)