vizgazfutes Creative Commons License 2012.04.03 0 0 60159

Mit tudok rosszul? :)

 

Gáztűzhely páraelszívó és légbeeresztő nélkül bukik a MEO-n... Sőt, a tervet sem hagyják jóvá. Fel kell tünteni a gáztűzhely, a páraelszívó és a légbeeresztő típusát, gyártóját. :)

 

Teljesen mindegy, hogy hány légköbméter, meg marhaság-e vagy sem :)

 

" Amúgy lehet itt eteted szegény laikusokat ilyen olyan számításokkal. Ezek legtöbb esetben indokolatlanok."

 

Én etetem? :O Sory, de rohadtul nem én kérem a méretezést és a hidraulikai számítást (vagy az esetleges szellőztetési számítást), hanem a gázszolgáltató!

 

Úgy gondolom, hogy lehet itt lázadnod, hogy indokolatlan vagy nem indokolatlan... Sok minden az, mégis kérik. Lehúzás, pénzkereset, nevezd, aminek akarod, de nincs nélküle szabályosan kivitelezett gázhálózatod, illetve nincs nélküle jóváhagyott gázterved sem :)

 

 

"szóval nem duplán, mivel mindegyik azt mondta a szamítás része a tevékenységnek ( Tervező és bélelő )"

 

Hm... Melyik tevékenységnek a része? A gáztervnek? Ami egy függcsőterv meg egy alaprajz?

Az összes mérnök ismerősöm rákérdez, hogy kellenek-e a számítások vagy sem... És ennek függvényében a tervek ára is változik.

 

A Te terveződ lehet, hogy úgy dolgozik, hogy egy gázterv 50.000.- vagy 40.000.- a számításokkal együtt - amiket a kéményes alapból megcsinál - (hasra ütve írogatok számokat), aztán az egész gázterv, kb 25.000.- 30.000.- tehát, "duplán", két embernek/cégnek fizetsz a számításokért - mert a kéményesek alapból megcsinálják -.

 

"Légbeeresztőm nincs. Igaz van elszívó.  A tűzhelynél."

 

Azt azért elárulhatnád, hogy a friss levegő utánpótlást hogyan oldottad meg, ha a páraelszívóval a szén monoxidot kiszívattad a helységből :) 

 

"Vissza tűzhelyre : ez egy 12 m-es konyhában van, aminek abelmagassága 3.8 m, a konyha egylégtérrel van egy 6 m2-es előszobával.

 Így ez egy majd 50 lm3-es tér, ide légbeejtőt és egybet tetetni elég nagy marhaság."

 


Csak súgom, hogy az egész lakásod/házad egy "légtér"... Az ajtók nem számítanak :) 

 

"Mond egy szétválasztott zárt égésterű rendszernél aminek a gyártó garantálja a 30 m-es kinyomási magasságot mi a faszt kell további ellenállást számolni ?"

 

Nem vagyok sem a Gázművek, sem pedig a Főkétusz vezérigazgatója (sajnos). A választ azonban valószínűleg tudom... A számításokat több 10.000.-ért végzik el... :)

Előzmény: SolnesMM (60158)