Alkesz_ Creative Commons License 2012.04.01 0 0 17624

Nem az "Árlista" lapon akarom kiválasztani, hanem az "Árajánlat" lapon, a 17. sortól, a 41. sorig. (Be is állítottam a listákat, a méret kivételével... Ez nem ment, de elnevezéssel ezt már elméletileg meg tudom oldani.)

Gyakorlatilag, ha kész akkor csak az "Árajánlat" lapon kell dolgozzak. A segédszámítások az "Árlista" erre elkülönített (rószaszín) területén jelennének meg.

 

Az árlista lapon csak elkülönítettem egy területet (rózsaszín) azoknak az adatoknak a számára, amelyeket segédként valahol meg kell jelentetni, mint például a makró "kezd" értéke, vagy az "Árajánlat" lap 17.sorának főcsoport&alcsoport&méret összefűzve. És mint láthatod csak az első terméknek csináltam helyet (Árajánlat 17.sor), a többi sornak, lehet hogy még kellesz hely, de ezt még nem látom át világosan. Végül is ha a 17. sorra már működik, onnan remélem már magam is boldogulok, és át tudom bővíteni az alatta lévő 24 sorra is.

 

Az "Árlista" zöld területe az amit eddig csináltunk. Ezt szerettem volna átvinni az "Árajánlat" lapra, csak hát nem olyan egyszerű mint gondoltam.

Neked ez lehet hogy zavaró, nekem viszont ez a súgás a hogyan is csináljam tovább kérdésre :-)

 

 

 

Az én meglátsom szerint az általad írt makrót kell áttenni az "Árajánlat" lapra, és módosítani hogy a D17 -et figyelje induláskor az első terméknél, (a másodiknál a D18 -at, harmadiknál D19 -et, így tovább D41 -ig.)

 

Az első terméknél a méret pontos beazonosításához az adatok az "Árlista" lapon a rózsaszín részen jelennének meg. A "kezd" értéke jelenne meg az "Árlista!C22" -ben a meddig (ennek nincs neve a makróban) pedig az Árlista!C23. (Ezt nem tudtam megoldani, mert az "Árajánlat" - on futó makrót nem tudtam módosítani hogy az "árlista" lapba írjon.)

 

Ezek után már egy sima OFSZET -vagy SZÓKÖZ operátor-, az Árajánlat H17-ben kiszámolja az árat a Árlista!C25, és a kategória alapján.

 

A makró végül is teljes egészében csak azt szolgálja (ha jól tudom), hogy a legürdölű menüknek a méret sorát leszűri az adott termék méretválasztékára. Utánna már az így kiválasztott 3 jellemző (főcsoport&alcsoport&méret) összefűzése adja az OFSZET függvény számára a "mit keressen" útmútatást.

 

 

Valami ilyesmi.

Remélem elég jól fogalmaztam.

Előre is köszi az ötleteket.

 

 

 

 

Előzmény: Delila10 (17621)