Mozo66 Creative Commons License 2012.03.31 0 0 6794

Köszönöm a bizalmat , hogy emgem kérdezel , bár én inkább mutatom , hogy én hogy csinálom és mindenki próbálgassa maga hogy hogy szeretné .

 

  De akkor a lényegre . Szerintem erősebb metszés kell ennek a fának , mivel még nem termésre kell menni , bár lehet hagyni rajta , de a vázszerkezet kialakítása az elsődleges cél ugye fiatal a fa 4. évig neveljük .  Én azt látom a fotóról , hogy túl sok a termővessző és néhány funkció nélküli rész is van a fán . Szépen el lett indítva 3 vázágra ...nagyon helyes ...de ezt kell tovább folytatni ugy , hogy minden ágon kiválasztjuk a hajtórügyet amiból tovább neveljük az ágat ..ezek legyenek egy magasságban a 3 ágon és legyenek vonalban az ág ívável ...tehát ne oldalállású legyen , hagyjunk 2-3 ( ne több ) oldalállású termővesszőt lehetőleg teljes értékűt és ezen kívül semmi más nem kell a fára , tehát itt még lehet bőven vágni .

 

  Az első számú metszési alapszabály az , hogy mindig azt nézzük , hogy mi marad a fán , soha sem azt , hogy mit kell levágni . Kinézzük , ami marad és minden egyebet levágunk , függetlenül attől , hogy teteszik nem tetszik , van -e rajta virág , vagy nincs .

 

  A másik ilyen alapszabály a konkurencia elkerülése ...ez azt jelenti , hogy azonos erősségű ágka elágazása soha ne legyen a barackfán mert azok nyújtják egymás ..konkurálnak egymással és már indul is a felkopaszodás .  Ha ezen a fán a vezérágakon nem találsz megfelelő oldalállású lehetőleg 30-40 fokos állású termővesszőt ( de találsz ) akkor se maradjon semmi más mert ekkor majd az idén hajt , jövőre pedig válogathatsz a jobbnál jobb lehetőségek közül . 

 

  Tehát csattogjon még az a metszőolló és talán régebben feltett fotókon lehetne megnézni , hogy hogy is nézzen ki a fa .

Előzmény: szoszircsi (6793)