vadvirag42 Creative Commons License 2012.03.28 0 0 4390

Tisztelt TamásD!

Kérem, hogy válaszoljon az én problémámmal kapcsolatosan.

Régóta van aranyerem, de nem fáj, nagyon ritkán viszket, 2-3 éve megerőltető munka után vérzett (a széklet tetején és a papíron volt néhány csepp friss vér) 1-2 napig - viszont állandóan érzem a kitüremkedését.

Január végén és azóta még 4 alkalommal vér jött a végbelemből. A székleten és a papíron nem volt vér, de utána az első pisiléskor éreztem, hogy hátul nedves, mikor megtöröltem, a WC papír csupa friss vér volt. Utána a nap folyamán nem vérzett többet. Teljesen kiszámíthatatlan, mitől van a vérzés: volt, hogy reggel 3-szor volt székletem, majd megvizsgálta a végbelem egy sebész - és nem vérzett; máskor váratlanul, nem egymást követő napokon vérzik.

A sebész azt mondta, hogy belső aranyerem van, adott egy Maxipredonos XXX kúpot és colonoscopiát javasolt, amit ápr. 2-án meg is csinálnak. (Ismeretségi alapon.) A kúptól visszament az előreesett aranyerem, csak guggolástól, sok lehajolástól jön újra ki.

Közben a háziorvos elküldött gastroenterológiára. Elmondtam a tüneteimet. Az orvos nem vizsgált meg. Azt mondta, ilyen vérzést okozhat aranyér. Colonoscopiát javasolt.

 

Kérdéseim:

Okozhat aranyér ilyen jellegű (utólagos) vérzést?

A colonoscopia mennyire veszélyes és miért? Hogyan érzéstelenítenek (gerincbe vagy vénásan)? Mennyi ideig tart? Ha valamit találnak, akkor rögtön lecsípik ill. mintát vesznek? Ez okozhat vérzést?

Ha nem találnak semmit, akkor kell műteni az aranyeremet vagy élhetek nyugodtan az esetleges vérzésekkel?

A kúpot mennyi ideig szabad használni? Ha szteroidos, akkor nem káros? Miket tartalmaz ez a Mazipredonos kúp (gyógyszertári készítmény, nincs leírás hozzá)? Milyen kúpot szabad folyamatosan használni?

 

Átnézve a korábbi hozzászólásokat, nagyon bízom Önben.

Válaszát várom, tisztelettel

Vadvirág