djmorphy Creative Commons License 2012.03.26 0 0 17565

... Az alábbi összefoglaló azért készült, hogy segítse a helyes kérdésfeltevést.

– Írd le szabatosan a problémát. Úgy fogalmazz, hogy ne csak te magad, de a szakértő is megértse, mire szeretnél választ kapni.
Megfogalmaztam, hogy egy vonalkód ovlasó menti egy sima txt file-ba az adatokat pontosvesszővel elválasztva a sor végét enterrel megtörve. Egy sort be is másoltam a rögzített adatból 

 

– Írd le, hogy milyen verziójú Excellel dolgozol. (Vagy ha nem – ill. nem csak – Excel, akkor micsoda?)

Írtam, hogy Microsoft Office 2010

 

– Írd le, hogy milyen úton indultál el, és hol akadtál el rajta.

Írtam, hogy az adatrögzítés már megtörtént az eszközzel és magánál az importálásnál akadtam el. Tehát az Excel kezelés legelején.

 

– A kérdés megértése szempontjából sokat segíthet, ha feltölteszt egy képet, amin látszik, hogy mit szeretnél, vagy illusztrálja azt.

Feltöltöttem egy teljes rögzített sort. Illetve egy kommentet is írtam hozzá, hogy az a rekord nem lesz benne amint az eszköz 100% konfigurálva lesz.

 

– Még jobb, ha feltöltesz egy minta munkafüzetet valahová (pl. data.hu). Feltöltés előtt távolítsd el belőle a nem publikus adatokat.

Ezt valóban nem tettem meg hiszen az importálási résznél elakadtam. De véleményem szerint nem is tudnám feltölteni magát a hibát hiszen felülírja az első importálást. Tehát nem látnánk sokat belőle.


– Ha a feladat jellege olyan, célszerű az "előtte" és "utána" állapotokat bemutatni. (Miből kellene csinálni mit?)

A feladat szerintem nem ilyen.


– Ha VBA kódon kell javítani, másold be a releváns kódrészt. Rövid kód mehet hozzászólásba, hosszú kód inkább ide: http://pastebin.com/

Nincs benne Visual Basic.


– Ha valami nem úgy működik, ahogy kellene, add meg a rendellenes viselkedés jellemzőit, a hibaüzenetet, és a hibát okozó programsort.

Az alapoknál tartok tehát nincs minek még működnie.

 

Előzmény: Törölt nick (17562)