skoumi Creative Commons License 2012.03.14 0 0 9028

@H.K.F. (9027)

Az lenne a kérdésem, hogy amennyiben van valakinek közlési engedéllyel kapcsolatban tapasztalata, vagyis hogyan is kell eljárni az internetes közlés esetében, kérem, foglalja össze.

 

Hát ez egy jó kérdés. Javaslom, tegyél rá saját vízjelet (a weboldaladét javaslom), oly módon, hogy csak komoly utómunkával lehessen lepusztítani róla (lásd pl. az én fotóimat a weboldalamon).

Igaz, hogy nem teszi túl esztétikussá a fotót, viszont ha valahol máshol felbukkan, gyanítható, hogy lelopta az illető az oldaladról... Sajnos fogalmam sincs, hogy egy esetleges eljárás esetén ez mennyire védi a s...ed, de más, jobb megoldás nem jut eszembe.

 

@szepter (9019)

Nagy szerencse, hogy 1700 előtt nem vezettek anyakönyveket.

 

Ez így nem teljesen igaz... Ha a szálak Magyarországon kívülre vezetnek - vagy a törökök által meg nem szállt területekre - elég sok 1700 előtti anyakönyvvel lehet találkozni...

 

@H.K.F. (9020)

A 11. szinten nem 2048 különböző személy van.

 

Ez szintén nem igaz. Ha azt írod, hogy ...nem biztos, hogy 2048..., akkor vagy korrekt. Ha kellően szétágazó a fád földrajzilag, simán lehet 2048 különböző személyed. Ha egy településre koncentrálódik az őseid zöme, ott valóban sanszos az ősvesztés.