Csucsu007 Creative Commons License 2012.03.04 0 0 31503

"

Magyarországon minden szerencsejáték nyeremény után adózni kell, ha jól tudom 35% körüli összeget. Tehát, ha te nyersz egyik héten 100e-t leadsz az államnak 35e-t, másik héten buksz 200e, akkor abból természetesen nem kell adózni, de ha következő héten megint nyersz 100e-t akkor fizetned kell 35e-t. Minden nyeremény után fizetni kell, attól függetlenül, hogy közbe mennyit buksz. Vannak ezek a betelefonálós műsorok, ahol pénzt lehet nyerni. Ha egyik nap felhívod őket 10-szer 500ft/hívásért és nem nyersz semmit, de következő nap első hívással nyersz 10e-t, akkor abból nem úgy kell adóznod, hogy levonod a telefonálásaid költségeit, hanem 10e-nek 35% szimplán benyeli az állam.

 

 

 

Sőt, ha állásfoglalást kérnél az NAV-tól, lehet azt mondanák, hogy ha például rulettezel akkor minden nyerő pörgetésed után a nyereményedből 35%-ot le kéne adóznod. Aszem egy dán profi pókerjátékost vett elő nem rég a saját állama adóhivatala, hogy minden egyes megnyert potja utána be kellett volna fizetni a szerencsejáték adót. Amit ki is számoltak neki és kijött egy kedves 100 millió dollár körül összeg, persze a bankrollja közelébe se jár ennek az összegnek. Azt nem tudom, hogy az ügy még tart, vagy sikerült megegyezniük. Az adóhivatalok már csak ilyenek, csak a bevétel maximalizása számít (különösen Magyarországon), az, hogy mi logikus, vagy tisztességes az senkit nem érdekel még van pénzed amit el tudnak venni.

 

 

 

Egyébként felesleges szerintem bejelenteni az ilyen pár százezres nyereményeket. A NAV nem fogja az erőforrásait ilyenekre pazarolni, mert nem éri meg neki. Túl sok költséggel jár felderíteni az ilyen ügyeket, pénzt meg alig hoznak. Egyébként a bevétel és kiadás arányát szokták vizsgálni és, ha ezek nincsenek köszönő viszonyba akkor berendelnek, hogy adj már magyarázatot honnan van ez a sok pénz amit elköltesz. Idén durván 1000 adó vizsgálatot terveznek magán személyeknél, nem hiszem, hogy a piti szerencsejátékosokra fognak utazni. "

 

 

csak, hogy el tudjam olvasni

 

 

Előzmény: endoplazma (31496)