AgathaChristie Creative Commons License 2012.03.02 0 0 35873

Pipettás etetés:

 

Elsősorban a cellulóz tartalmú növényi rost bejuttatása a cél:

Magyarul a zöld rudacska, nyúltáp.

Porrá töröd, pépesíted, és úgy az első fogai mögé kell bejuttatni, amíg rá nem kap, és nyalni nem kezdi.

Az elején hígabbra, ha már eszi sűrűbbre keverjük.

 

Ha már hosszabb időd van rákészülni, akkor Verselle Laga Chinchilla Comlete-re kéne cserélni a nyúltápot, vagy ugyanennek a cégnek van egy Pro terméke.

 

Van kifejezetten ilyen célra kifejlesztett por alakú termék is. A Papp Gina doktornőéktől rendelhető az amerikai Critical Car több ízben, több szemcseméretben. Illetve nálam van ennek a német verziója: Rodi Care Instant. (1 íz, és kicsit olcsóbb az amerikainál.)

 

Mindkét termék tele van vitaminnal, fehérjével és rosttal, gyógynövényekkel, probiotikummal. Sok degu életét mentette már meg. Az emésztő rendszeri problémák egy részét önmagában is remekül kezeli.

 

Sajnálom, hogy még mindig nincs meg a baj forrása, de tényleg meg kell ilyenkor nézni, hogy a fogai mit csinálnak!

Náthától nem kéne nem ennie! REmélem a tavasz közeledtével, meg az antibiotikummal, bármi is a baja, elmúlik!

Próbáld etetni! És ha elfeküdne a nem evéstől, az alacsony vércukorszint miatt, tölthetsz bele 1 csepp mézet, vagy ha iszik, akkor mézes vizet. Viszont ha már nyel, és nyal, rögtön kezdd el etetni ilyenkor, mert az alacsony vércukor igen gyorsan viszi el.

(A magas csak lassan.)

 

HA nagyon nincs étvégya, nálunk a mirelit zödborsós ízesítés szokott bejönni, másnál a sütőtökös, vagy a sárgarépás... :D

 

Ha nagyon durván rácuppan a pépes dolgokra, szilárdat meg nem eszi, akkor lehet baci a foggyökerén. Azon spec antibiotikum kúrával lehet segíteni! Akkor nem biztos hogy elég amit most kap, viszont lassan kicsit jobban kéne, hogy legyen tőle!