Reia71 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 1613

Ja! Delphi, még annyit akartam írni a hozzászólásod kapcsán, mikor írtad, hogy ha valami már pozitív, akkor az autoimmun és miért nem foglalkoznak vele a dokik.....nekem van egy olyan erőteljes gyanúm, hogy ilyen immunbicsaklások szinte minden emberben előfordulhatnak, max. nem veszi észre az illető, mert múló vagy banális tüneteket okoz.

Nézd meg, itt vagyunk a topikban is szép számmal, más topikokban még sok ezer nő....én nem tudok már olyan társaságba elmenni, ahol ne lenne legalább egy pajzsmirigyes vagy migrénes vagy ízületes nőci, sok ismerősömnek 50 évesen már nincs méhe!, egyre több körülöttem a cukorbeteg gyerek, fiatal felnőtt, a barátnőm 34 évesen tudta meg, hogy az....szóval ezek nem is annyira ritkák szerintem, mint ahogy azt mondják vagy mi hisszük....sajnos....lehet, valamilyen szinten az öregedési folyamat része is, hogy az immunrendszer is kisiklik... a klimaxxal pl. már egyértelműen összefüggésbe hozzák és lehet, hogy ezt kevés nő tudja, de a petefészek lemerülése már a 30-as évek elején elkezdődik, az más kérdés, hogy esetleg eltelik 10-15 év, mire a valódi klimax ( a vérzés elmaradása ) bekövetkezik!

És hát a hormonális, az ideg és az immunrendszer olyan szoros együttműködést végez, mittomén tán valami 3 milliónyi kis reakció megy végbe bennünk 1 másodperc alatt?....szóval elég, ha az egyik tényező egy kicsikét megbillen, és viszi magával az egész rendszert. Gondolj csak bele!

Azért is van kevesebb autoimmun férfi, mert őket ez a hormonális izé nem érinti annyira, mi nők meg egész életünkben ki vagyunk téve neki!

Nah, a lényeg, hogy én azt gyanítom, hogy az autoimmunitás valamilyen szinten egy majdnem természetes folyamat, csak van, akinek helyrebillen valahogyan és van, akinek meg nem, van, aki valami köztes állapotban marad sokáig és van, akinél teljesen elvadul.

Hogy ki hova sorolódik...nah, azt a jóég tudja...genetika, stressz, vírusok, környezeti behatások, lelki tényezők...?

 

Aztán lehet, hogy ez butaság...de én az elmúlt években nagyon sok topikot végigolvastam, nagyon sok emberrel beszélgettem erről és valahogy ez jött le.

Előzmény: Delphmar (1607)