Törölt nick Creative Commons License 2012.02.25 0 0 21

"Ugyanígy nem  találnak magyarázatot a tudósok a Connecticuti kis város, East Haddarn rejtélyére sem. A városban az idők kezdete óta hallani különös hangokat, morajlásokat, kisebb robbanásokhoz hasonló hanghatásokat. Az őslakosok úgy hitték, ezek a hangok az Istenek haragját hivatottak jelezni. A modern ember tudományos választ vár, de bizony sok esetben nem kap még félhivatalosat sem. Így van ez East Haddarn esetében is. A tudósok úgy hiszik, a zajokat gyakori mikróföldrengések okozzák, ám hogy ez máshol miért nem hallható, csupán ebben a városban, erre nincs logikus magyarázat.

Sokakat az a felvétel győzött meg a jelenség valódi voltáról, melyet milliók láttak, hallottak élőben egy baseball mérkőzés közben. A játékosok, a nézők, a közvetítő sportriporter szintén megdöbbenve jellemezte az ismeretlen hangot.

 

 

 

Tudósok egy csoportja úgy gondolja, ezek természetes háttérzajok, melyeket néha meghallunk, néha nem. Elvégre a földnek nincs olyan pontja, ahol teljes lenne a csend. Még a sivatagban is hatalmas a zaj, holott azt hinnénk, a néma homok vesz minket körül. Ám a hatalmas mennyiségű homok mozgása hanghullámokat idéz elő, s ezek néha úgy felerősödnek a levegőben, hogy egymás szavát sem lehet hallani. Aztán hirtelen újra csend borul a sivatagra. Ugyanez igaz a föld mélyén zajló tektonikus mozgásokra is. A földrengéseket is legtöbbször mély, búgó hang előzi meg. (A Virginia-i és Colorado-i földrengést is hasonló hangok előzték meg. "

 

http://tinkmara.freeblog.hu/archives/2012/02/10/A_Vilagvege_hangjai/