csak1kerdes Creative Commons License 2012.02.19 0 0 59308

Sziasztok!

Adott egy 3 éves mosogató alá bekötött klasszikus 10l-es Hajdú villanybojler (FTA10), egy hozzávaló egykaros csapteleppel. Pár napja az alábbi hiba cunami esett ránk:
1. Nehezen lehetett nyitni, zárni a csapot, mintha valami szennyeződés bele került volna. Javítást színlelve (a család női részlegének megnyugtatására) levettem a nyitókart, jól megmozgattam és a csap újra normális erővel működtethetővé vált. DE a vízhozama kb. a felére esett, és amikor elzártuk a csapot kb. 15 másodpercig tartott míg a csap tényleg elzáródott. Továbbá ha hideg állásnál zártam el a csapot, a zárás utáni víz folyamatosan felmelegedett a tűzforró szintig:(
2. Vettem a csaptelepbe új belső szerkezetet, nem oldotta meg a dolgot.
3. Másnapra elkezdett a csap nyitott állapotánál a bojler aljából ömleni a víz. Leszedtem a burkolatát (hungarocellt is), majd bekötöttem így. A műanyag tartály felső pereménél a tömítés mentén spriccelt, csavarokat utánhúztam, amitől abbamaradt a spriccelés. Összeszereltem, visszakötöttem a helyére rendesen. A vízhozam még mindig halovány, de ha elzárom percekig vékony sugárban folyik még a csapból a víz, még akkor is ha a lakás fő víz elzáróját is elzárom.
Kedves szakik valami ötlet? Melyik alkatrész okozhatja a galibát, javítható, csere bármi egyéb ötlet?

Köszönöm előre is!
Zoli