elemer87 Creative Commons License 2012.02.15 0 0 4348

Helló,

 

Én 24/F vagyok, és régóta volt már III, aztán IV fokú aranyerem, sokmindent nem mertem miatta csinálni, több orvos szerint is muszáj volt megműteni. Kb egy hónapja volt hagyományos műtétem, és elég jól érzem magam, leírom pár pontban a lényeget

- Van 1-2 idősebb ismerős akiknek jól sikerült a (hagyományos) műtét, részben miattuk is vállaltam. A fórumozással az lehet a baj, hogy aki tényleg meggyógyult, az már nem motivált arra, hogy a neten írogasson erről, különösen ha nem is az a korosztály aki ebben jártas, szerintem eléggé negatív irányba tolódik így a topik. Én is nagyon féltem miután pár oldalt itt elolvastam, de nem volt más választásom.

- Sok orvosnál jártam, volt, aki hónapokig tologatta az időpontot, olyan is, akitől sikítva menekültem (mit szólnál ehhez: "felrakunk 7-8 gumigyűrűt- darabját tízezerért, hetente egyet- de később még műteni is kell ezt majd"- kösz, azt még én is tudtam hogy ebben a stádiumban a gyűrűzgetés már nem segít, akkor minek kínozni) 

- Végül ajánlottak egy nagyon jó sebészt, altatásban műtöttek, nagyobb aranyeret csak így érdemes; így aztán maga a műtét hidegen hagyott, utána meg rögtön ment a fájdalomcsillapító. 

- Három hétig semmit nem dolgoztam, szerencsére megtehettem és volt aki ápoljon, az első két hétben sokszor nagyon fájt, vérzett, nem csak az első, de a sokadik wc-zés is elég kegyetlen volt, de sokszor csak maga a fekvés, alvás is. Egy szülést már lazán bevállalnék, ki tudja hová fejlődik a tudomány. Aki ilyen mértékű beavatkozáson esik át annak szerintem mindenképp meg kell oldani a szabit és ápolást, egy-két hétig min.

- Szerintem a műtéttől senki ne várja hogy ezután szánsájn forevör- tiszta lapot ad, hogy ne csináljuk újra a baromságainkat amik ide vezettek. Nagyon igyekszem úgy változtatni az étrenden, víz- és alkoholbevitelen, hosszú ülőmunkámon, meg az edzésen hogy ne újuljon ki, akkor is ha le kell mondani pár dologról (bárcsak a munka lenne az, de nem). Ha már egyszer eddig fajult, akkor biztos, hogy fokozottan hajlamos vagyok rá, ezért örökre jobban kell figyelnem, mint az átlagembernek, remélem képes leszek rá.

Ezek az én tapasztalataim, jobbulást mindenkinek, a csodaszerekkel meg ki lehet törölni, de felesleges(szvsz)!