Totya3 Creative Commons License 2012.02.15 0 0 3361

Szia! Nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne jobb, de az biztos, hogy a fejet el kell készíteni, illeszteni, ami sok pénz és munka, ezért első körben a bepotyogtatásos módszert érdemes kipróbálni. Gondolom egy csigával akarod odavinni a fűtőanyagot a felső nyílás fölé és adagolni. Nem tud visszaégni? Biztosított, hogy az anyag lejusson oda, ahová kell, nem rakódik össze egymásra, el tud égni rendesen? Ha fűrészporral mennél, nem potyog le egyből a rostélyon az anyag?

 

Akkor ezek szerint a huzatot a gyári karral akarnád beállítani(az oldalán az látható?), amire valamilyen szervót tennél? Milyen erő kell a kar mozgatásához? Nem szokott megszorulni esetleg a szennyeződésektől? Mert akkor nagyobb erő kell néha. Vagy nem a kart kell állítgatni? Van valamilyen ajtó, ami könnyen mozog?

Próbáld ezt körülírni, hogy működik gyárilag a szabályzása a kazánnak normál használat mellett!

 

Az elképzelés jó, hogy szervo, csak mekkora és milyen? Mert a szervo, mint fogalom a modellezésben terjedt el leginkább és kész áramkörökkel egybeépített mechanikát takar, amit impulzusszélességgel vezérelnek pozícióba. Ha egy ilyen komolyabb darab elbírná a levegő állító mechanikát(vannak elég erősek is!), akkor az egy jó megoldás lehet, azaz jó ötlet(kész egység, kapható, ventilátoros befújásos renszereknél zsalus szabályzáshoz is alkalmazható, stb.)! Igaz kell egy olyan elektronika, ami a hőelem jelét 50Hz-es impulzusokká alakítja az 1 és 2ms szélesség között kicsi lépésekben a beállított hőfok függvényében. Itt ismét a digitális technika ami nekem egyszerűbb, de elvileg analog megoldást is lehet találni, talán egy 555-el is meg lehet oldani a hőmérő jelének erősítése, jelformálása után, némi kísérletezéssel.

Előzmény: Törölt nick (3358)