Üdv!
Akik ph-mérő vásárlásán gondolkoznak.
Vettem egyet a Conradtól 9000-ért...4in1-ben néven.
Lehet, hogy virágföldhöz jó, de sajthoz nem...kisujjnyi vastag a vége...
Vettem egyet a pálinkaüst webshopból....szerintem jó kis műszer, megéri az árát, 12.500 ft-ot...de sajtkészítéshez nem jó.
Tudni kell, hogy az általános ph-mérők két elektródával rendelkeznek, egy vékony hőmérséklet-mérővel és egy kis üveggömbbel ami a ph-t méri...tejbe, lágy töretbe még belenyomható, de 1-2 napos sajtba már kínlódásos...és sérülhet a gömbfej...
Beszéltem az eladóval, mert ugye élelmiszerekhez is ajánlották és mondta, hogy igen lehet vele sajtot mérni, de pépesíteni kell...
Vagyis óránként darabolhatnám, meg pépesíthetném a sajtot, hogy tudjam, mikor jó...
Sajtkészítéshez, füstölt husokhoz, keményebb élelmiszerekhez létezik egy speciális ph-mérő, aminek vékony fém elektródája van a ph-méréséhez is...és bele lehet szúrni a sajtba....húsba...
Ezek drágábbak...de sajthoz, óránkénti méréshez ilyet kell venni...
Gondolom elefadáé is ilyen....ugye?
:-)