ketyosz Creative Commons License 2012.02.01 0 0 10831

Kedves Péter,

Roppant egyszerűen megtudható, hogy milyen tengelyes az RK-2-je, ugyanis a >>rövid<< kihajtótengely egészen pontosan 200mm hosszú.
A tank gondjáról: Ha jól látom a képen, akkor ennek műanyag tankja van. Én nem vennék másik tankot, simán meghegszte(t)ném a régit - higyje el, tökéletes lesz!

Felező: Nos igen, ha ilyen olcsón áll rendelkzésre az új hajtásház, akkor valóban nem érdemes gondolkodni holmi tengelycserén. Arra azért ügyeljen, hogy pont ilyen hajtásházat vegyen, mert ez még a régi, vastag aluöntvényes, ami valóban kibír követ és téglát is, az újabb - pelenka - házak képesek egy feldobott kavics után is beszakadni. Lenne is ezzel kapcsolatban egy kérdésem: Bár én nem sűrűn járom a MÉH-telepeket, de sohal, sehol nem láttam ilyesmit. Hol van az hely, ahol mégis tömegekben állnak az ilyen dolgok? Hátha járok egyszer arrafelé és benéznék...
Egy dolog még a felezővel kapcsolatos diskurzushoz: Az RK-2 áttétele gyárilag meglehetősen gyors. A felrakott felező után, teljes gázon már futni kell utána és ezzel összhangban a lépésben való menetel is csak alapjárathoz közeli fordulaton oldható meg. Ha az a cél, hogy a felező után kocsit vontathasson, akkor nem lesz szükség az állandó le- és felszerelésre, de ha a felezőt araszoláshoz közeli sebesség melletti nagy erőkifejtéshez akarja használni akkor nem ajánlom, főleg, ha fontos a minél kisebb nyomtáv.
Nekem úgymond nem volt választásom, mert "csak" 1650m2 kertem van, aminek egy része ráadásul gyep. Van már egy fűnyíróm az RK-2 mellett és én nem akarok ilyen "kis" területre nagy gépparkot beszerezni, főleg nem úgy, hogy mindhez külön benzinmotor (és a vele járó kiadás) társul. Ezzel szemben cél a minél többfajta munka géppel való gyorsítása, mert bár ez a parasztizálás nekem úgymond kényszerpálya - amit hála Istennek nagyon élvezek - így sajnos kevés időm marad rá. Ahogy már mondtam, hótoló, gyephenger, láncos borona, kétsoros töltögetőeke, kétsoros vetőgép, váltvaforgó eke és krumplivetőgép a megcélzott felszerelés, amiből a felsorolás első fele már meg is van.

Előzmény: Flyfishing (10817)