Glaskasten Creative Commons License 2012.02.01 0 0 10825

Üdv, Péter!

 

Szép gépparkod van, na meg kerted!

Szóval ezen felállásban nem molyolnék nagyon az RK felezőjével! Ahhoz csak azt a típust gyártják, amit az alsó kihajtásra kell szerelni. A nyomtáv így jóval szélesebb lesz, mint eddig. Ráadásul nem leveszem-felteszem darab, lehet csavarozni rendesen. Olyan, mint a Robi LR felezője. Nem tudom, hogy a kocsit mire használod, mekkora terhelésre, de ha lefelezed a sebességed, a csiga is kinevet! Így meg egy jól használható, viszonylag mozgékony kis szerelvényed van. 

Ha szántani nem akarsz vele, én KF gépben gondolkodnék, amihez ékszíjas felező is van, nem szélesíti a nyomtávot, s kicsit előrébb kerül a motor, így a gép súlypontja is. Ha kötöttebb a talajod,ez nem hátrány. A másik típusú felezőn hátrébb kerül a motor, a súlyponttal együtt, és lehet tartani!-vagy orrnehézzé tenni súlyokkal. Ráadásul a bolti ára jóval 40 e. fölött van már....

Ennyiért egy jobb KF gépet lehet venni, bár annak a hajtásházát kicsit gyengének tartom, de sorköz művelésére, rotálásra nagyon megfelelő. Legfeljebb bővül a géppark, s a spéci feladatokra külön felszerelt géped lesz!- s ha valami gáz van az egyikkel, még ott a másik, amivel tudsz dolgozni!!!!

A Kipor tényleg csúcs, de ha a kertészkedés nem " főállás" , akkor egy kicsit túlzottnak tartom a beruházást!

 

Imre

 

 

Előzmény: Flyfishing (10821)