2030 Egyesület Creative Commons License 2012.01.30 0 0 422

Ez nem biztos! Járai és Auth voltak a szülői a vagyonkezelésnek, amit különböző állami holdingban képzeltek el. Volt egy pályázat annó, amikor öt vállalatot cca. 1 MRDFt nagyságrendben adtak ki vagyonkezelésbe egy cégnek, amely a vagyontkezelt társaságokkal együtt néhány év alatt csődbe ment, és a vagyon is eltűnt.

 

A máséval elég könnyű játszani, legyen bár szó az államéról, a közösségéről. A szocializmus megmutatta milyen az, amikor nincs tuladonos, legalább abból kellene tanulni. Az önkormányzatok eladósodása pedig megmutatja milyen az amikor egy-egy felelősség nélküli ( szándékoltan nem felelőtlent írok) politikai döntéshozó szervezet vesz fel sorozatosan hiteleket, képtelenebbnél-képtelenebb projektekre, olyanokra, amlyeknek az adott közösség esetleg örül -  pl. sportcsarnok - de amikor majd felemelik az adóját, hogy a sportcsarnok működését és törlesztését fizetni lehessen, akkor már nem tetszik.

 

Én nagyon nem szeretem a megfoghatatlan "közösségi" tulajdont, mégkevésbé az állami tulajdont. Az államnak nem feladata a gazdálkodás, ehhez az állam nem ért, nem erre jött létre. Az államnak szabályoznia kell olyan területek működését, amelyeken indokolt az állam szabályozó szerepe, pl energiaszektor, közmű, stb.

Előzmény: Törölt nick (419)