spapda Creative Commons License 2012.01.29 0 0 39781

Ide is bemásolom, mert talán sokaknak hasznos lehet. A Land Rover topicban már hosszabb előzménye van (lásd oda tartozó hozzászólásaim), a lényeg az, hogy megpróbáltuk tisztázni, hol, mikor, hogyan szabad közlekedni terepjáróval a természetben, hogy elkerülhetők legyenek a konfliktusok és hatósági eljárások. Mik a tiltások, mik a gyakran elhangzó tévedések, mit szabad és mit nem? Az ide tartozó törvények összeszedése mellett a kérdésben érintett hatóságoktól is állásfoglalást kértem, hogy kiderüljön: mindenki ugyanazt olvassa-e ki a jogszabályokból. A végeredményt egyetlen átfogó dokumentumban foglaltam össze.

 

A 22 oldalas mű a nagyon fantáziadús és nagyképű "Terepjáróval a természetben - vonatkozó jogszabályok, hatósági állásfoglalások, törvénymagyarázatok gyűjteménye" címet kapta. Lehetnek benne elgépelések, helyesírási hibák, szerkesztési bakik és esetleg tárgyi tévedések, ha jelzitek, javítom őket.

 

Megkérek mindenkit (ahogy azt a dokumentumban is jeleztem), hogy lehetőleg tartsa egyben az anyagot, vagyis ne terjesszen belőle részleteket, mert akkor nem ér semmit az egész (pont úgy, mint önmagában az erdőtörvény vagy a Tvt). Ha valahol csak egy rész kell belőle (pl. fórumon magyarázatként használni), akkor a komplett PDF-re hivatkozzatok (mondjuk oldalszámmal). Amúgy a dokumentumra a creative common Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 2.5 Magyarország (CC BY-NC-ND 2.5) licensz érvényes, tehát szabadon terjeszthető, hiszen pont az a cél, hogy minél többen tisztában legyenek a szabályozással. A műben szereplő tévedésekért és az ebből adódó problémákért persze felelősséget nem vállalok, mindenki csak a saját felelősségére olvassa és használja a benne található információkat!

Kérek mindenkit az utolsó oldalon található "Záró gondolatok" című rész tanulmányozására is.

 

Letölteni ide kattintva lehet.