Glaskasten Creative Commons License 2012.01.27 0 0 10660

Üdv, Honda6.5!

 

Jó kis gép ez! Megvan az erő is benne, jó felé mennek a gondolatok a fejlesztés terén! Én mindenképpen 5 x 12-es kerékben gondolkodnék. Azért, ha a NET-en lesz lőve, figyelni kell a tengelyre, mert ugyebár a KF kihajtása hengeres, viszont ebben e méretben gyakori a szögletes tengely is. Aztán lehet barkácsolni. Sebességfelezőben én láncosban gondolkodnék, ha nem zavar az, hogy a nyomtáv minimum 65 cm lesz. De legalább stabilabb, s ez az eredeti kihajtást kíméli. Legnagyobb előnye, hogy kb. 27 rugóért újat lehet vásárolni, míg más márkáknál ez alaphangon a 40-et nyalja. Ja, még kb. 10 kilóval növeli a gép tömegét.

 

A kiskocsi nem tudom, fékezhető-e? Ha igen, akkor én racsnis kereket - amiben van szabadonfutó - vennék, olyat, amit zárni is lehet. 

Nem hátrány, ha a vontatmány tömegét gyakorlatilag nem a hajtásház csigatengelye fogja meg, mert az ugye a terhelést átpakolja a csapágyakra, hajtásházra, stb. Ráadásul ott van még a bronzkerék a kihajtásnál, no, ő sem örül ennek, az ára meg 10 rugó körül van...., azután a csigatengely meg egyebek. Mindenképpen segítenék a gépnek a fékkel, bár nem tudom, milyen terhelés lesz rajta. 

Ha közúton lesz használva, a kocsit meg kell nézni, megfelel-e az előírásoknak. A fórumon megtalálható. ( Rögzítőfék, világítás pl. kötelező.)

A következő feladat a kukázás a NET-en!

Sok sikert: Imre

Előzmény: honda6.5 (10655)