Miklós1 Creative Commons License 2012.01.22 0 0 63988

Nem tudjuk a ciánosság mértékét megmondani aszerint, hogy csak a cefrében volt mag, vagy az üstben is volt-e főzve. A csonthéjon át is jön magíz, de a tört magból persze több. Ízlés kérdése és a mérgezéstől nagyon messze vagyunk. Van akit az is zavar, ha a cseresznye cefrében volt mag, van aki az üstbe meggymagot tesz, mert marcipánosan szereti. Nem tudsz annyit inni, hogy kéküljön a szád széle, előbb kapsz alkoholmérgezést. A magízt egyébként a benzaldehid okozza de ezzel párhuzamosan keletkezik a hidrogén cianid is, ami mérgező, de van rá határérték: 7g/hl abs. alc.

A páracső emelkedésére 20°-ot mondunk elsőre, de a 45° is jó ha több deflegmációt akarsz és 90°-ig minden lehet, bár amit a Mester mondott az előbb a reakció időről az elgondolkodtatott engem is.