stevie-w Creative Commons License 2012.01.18 0 0 38580

A nessebar-rilai kolostor közötti útvonal ájánlatodat szeretném kérni és az úközben lévő érdemleges látnivalok egy-egy éjszakás szálláslehetőséggel. Valamint van-e lehetőség szerinted az ajánlott útvonalon szállás lehetőség előre foglalás nélkül? (júl. első fele)

 

 

Nem érdemes bevenni magatokat a hegyek közé, úgyhogy szépen vissza kell autózni Szófiáig, Szófiából meg lefelé Rilski Manastir-ba.

 

Én a helyetekben Plovdivban állnék meg, aztán a rilai kolostor megnézése után Blagoevgrádban, a harmadik éjszakát pedig Melnikben tölteném.

 

1) Plovdiv: hangulatos nagyváros, belvárosa a világörökség része, római kori amfiteátrum.

http://www.youtube.com/watch?v=8erzuyI8UMw

 

2) Blagoevgrád: semmi extra, csak ott éltem négy évig :-) A rilai kolostor és környéke estére nem túl izgalmas, olyan, mint egy turistaház egy erdő mélyén. Blago onnan kb 20 km, és egy pezsgő balkáni diákváros, remek éjszakai élettel, patakparti vendéglőkkel, sétálóutcákkal.

 

3) Melnik: skanzen-szerű városka hatalmas löszfalak alatt. Híres borvidék. Egy ugrás (7 km) a rozseni kolostor, a rilai kolostor turistátlanított változata.

http://www.youtube.com/watch?v=_c52gKBtv-U

 

A szállás szerintem egyik helyen sem lehet gond. Egyedül Melnik lehet kérdőjeles, mert ott csak hostelt és ötcsillagos szállodát láttam, de ha nem tetszik a helyi kínálat, vissza lehet autózni északra, kb fél óra alatt ott vagytok Szandanszkiban, ami olyan mint Blagoevgrád, de nem egyeteméről híres, hanem termálfürdőjéről. Szandanszkiban minden sarkon van egy motel vagy egy panzió.

 

Előzmény: Hidvegi55 (38578)