molera Creative Commons License 2012.01.16 0 0 48878

szia!

nekem nagyjából friss élményem van, november elején tettük le az alapengedelmességi vizsgát a legifjabb kutyámmal. nagyon élveztük, bár Kekszi sokkal visszafogotabban viselkedett ott, mint amúgy, de a feladatokat élvezte,sok új dologgal találkozott és nagyon sok kérdésemre választ kaptam, amikkel nagyon sok mindent sikerült megoldani.

ez csak egy alapfokú engedelmesség, teljesen alap dolgokat sajátítottunk el, láb mellett követés, ültetés, fektetés, helyben maradás, menet közbeni ültetés és fektetés, tanultunk fárasztásos trükköket, volt iskola területén kivülni séta feladatokkal, élelem megtagadás, stb. ismerem, hogy milyen, amikro nincs elég idő a kutyára, de ebben a 6 hétben muszáj voltam odatenni magunkat, ha haladni akartunk a tananyaggal, és akárhogy is fogadkoztam, bizony a vizsga óta nem igen gyakoroltam vele, pedig a világot nem 6 hét alatt lehet megváltani, ez csak elindít a helyes úton. a másik két kutyát is tervezem elvinni idén, és gyanítom, hogy a két makacs,önfejű sharp után  Bella labi a maga 6 évével igazi felüdülés lesz, hiszen neki lételeme a megfelelni akarás.:-))

viszont ez a 6 hét annyira összekovácsolt a kutyával, hogy csak na. a gyakorlások alatt mindig csak kettesben voltunk és ez sokat számított. én is úgy vagyok vele, hogy 1 kutyánál is törekedek a jóra, de 3nál már luxus lenne, ha nem működnének jól.:-)) alapvetően tudnak jó pár dolgot, de azt szeretném, ha mindegyiknek lenne egy oklevele egy ilyen tanfolyamról:-))

persze találni kell egy jó sulit, egy olyat, amelynek az elveievel egyet ért a gazdi is, és akkor nagyon jó dolognak tartom. az idősebb sharpom oviba is járt, ő ott "vizsgázott" le kb 5 hónaposan, hát nagyon cuki volt:-)) azóta sajnálom, hogy vele akkor abba hagytam, de ami késik, majd jön:-)))

Előzmény: goldigazdi19 (48875)