_panni_ Creative Commons License 2012.01.15 0 0 58488

Sziasztok!

 

Nekem egy olyan nyűgöm van, hogy vettünk egy Elnett 120 l-es villanybojlert, egy olasz gyártmányt, a Stiebel-Eltron jogutódja gyártja, és állítólag nagyon sokat adtak el belőle. Az ára mondjuk, kedvező volt, 35.000,-Ft.

 

Úgy tűnik, befürödtünk vele, kár volt csak az olcsó árat nézni, és nem a magyar Hajdút választani, mivel legnagyobb bosszúsárunkra a férjemmel egy nap ketten nem tudtunk megfürödni, de még én is csak épphogy. A kád feltöltésén kívül minimálisan használtuk a meleg vizet, tehát más fogyasztás nem volt számottevő (egy-egy kézmosás, meleg vizet keverve).

Nem tudom, ez így normális?

Egy 120 l-es bojler, ami 60 fokra van beállítva, ennyit kell tudjon? :(

 

Épp akartam még egy kis forrót keverni a fürdővizemhez, amikor legnagyobb meglepetésemre hideg víz jött csak...

Mi van, ha egy nap mosni is szeretnék, meg netán este hajat mosni is? Akkor ezt a kombinációt örökre el kell felejtenem?

 

Lehet-e bojlereknél termékszavatossággal élni? Vissza lehet-e vinni leszerelés után? Azt mondták nekünk többen, hogy nem. Jó, de hát ez egy olyan termék, nem egy cipő, hogy fel lehetne próbálni ásárláskor. Itt a negatív jellemzők csak a felszerelés után derülnek ki!

 

Van értelme kereskedni valamit ezzel, vagy vegyük tudomásul, bekaptuk a horgot? :(

 

Miért van az, hogy ma az ún. "nagyáruházak" jóformán csak sz.rt árulnak? (bocs a vulgaritásért, de totál ki vagyok kattanva!) Miért kell 50 helyen érdeklődnöd, ha valamit venni akarsz?

Miért nem lehet megbízni a kínált termék minőségekben?

De még igazából az sem igaz, hogy ilyen P. meg B. (nem írom ki a teljes nevüket, nehogy rágalmazásnak tűnjön!) jellegű barkácsáruházban vettük volna, hanem egy direkt épületgépészetre szakosodott áruházban. Ezek szerint ott is át van az ember vágva? :(

 

Eddig jóformán a házfelújításunkkal kapcsolatban csak bosszúságunk volt. Hibás volt a WC-tartály, a kád kényelmetlen, rövid, a mosdóhoz olyan dugót adtak, ami még véletlenül sem zár rendesen...

Hol a minőségvédelem, az ellenőrzés?

Minden "egyszerhasználatos", eldobható lesz?

Úgy tűnik, e felé megyünk...

 

Szívesen venném a villanybojlerekhez értők segítségét, hasznos tanácsait!

 

Köszönöm! :)