Lala bá' Creative Commons License 2012.01.07 0 0 9443

Szia !

 

Nem akarok  "jó" tanáccsal szolgálni, mert valóban igaz, hogy ahány beteg annyi eset.

A 9426-os bejegyzésemet gondolom olvashattad. Az én fogalmam szerint külön kell választani a tüneti kezeléseket (fájdalomcsillapitást) a gyógyitó kezelésektől.

A műtéttől én azért óckodtam, mert annak eredménye nagyban függ a belső műtéti hegeknél fellépő sejtburjánzástól, ami egyénenként változó és az, hogy ez ne nyomjon rá a gerinc idegeire nincs semmi garanciája a sebészeknek, A legjózanabb orvos azt mondta nekem: lehet várni az operációval, de a bénulás legkisebb jelénél már nincs alternativa. Ezt viszont a lábujjak mozgatásával mindenki maga tudja kontrollálni. Eléggé ijesztő.

Az orvosok kedvenc mondása, aminek hallatán kiveri a beteget a viz:

"miért nem jött korábban ?"

Nem is gondolnak arra, hogy ezzel a beteg bűntudatát fokozzák , ahelyett, hogy támaszt nyújtanának. Itt a fórumot olvasva többet tanultam a bajomról, mint amit az orvosknál tett max. 5-10 perces vizitnél hallottam tőlük. Nem vagyok én orvosellenes, de annyira szakosodottak, hogy mindegyik, csak a saját területében van otthon. Ritka az olyan , aki az embert úgy kezelné , mint a legbonyolultabb biológiai rendszert. Mérnökként tudom, hogy pl. az élettelen világban, pl. a gépkocsi, vagy a repülőgépgyártásban sokszorosabban fejlettebb minőségbiztositási rendszer van, mint az egészségügyben. Nincs egy olyan integrált dokumentuma senkinek, amelyből kiolvasható lenne, hogy a születésétől kezdve milyen oltásokat, kezeléseket kapott, mire érzékeny, milyen betegségei voltak stb., nem is beszélve arról ,hogy az őseinek (szülők, nagyszülő) milyen átörökitett hajlamai lehettek.

Régen a falusi "egy" orvos szinte ezeket a fejében tartotta sokszor két generációval visszamenőleg. Én pl. a mai napig nem tudom, hogy mi a vércsoportom. Mikor legutóbb ezt kértem a vérvizsgálatnál, azt a válasz kaptam, hogy azt majd ha műtétre várok meg fogják állapitani (igy!) Értsd: az is pénzbe kerül. Hát igy állunk ! Ezek után állitsa valaki, hogy a legfőbb érték az ember. Lehet, de csak addig amig egészséges és adófizető.

Előzmény: csupa6os (9432)