Ramius Creative Commons License 2011.12.29 0 0 75912

Kedves Ikarus-barátok!

 

Ugyan nem kifejezetten Ikarus, de aki a technikát szereti, rossz ember nem lehet alapon engedtessék meg, hogy itt is elhangozzék a felhívás:

 

 

A topikok közönségének sorai közt megmozdulás szerveződik a hazai ipar egykori bástyájának számító Láng Gépgyár mintegy 100 esztendei tevékenysége során összegyűlt tervanyagának megmentésére.

 

A gyártelep átalakítása miatt a jelenlegi tervtár épülete is lebontásra jut, ezért - hála az Alstom ezt lehetővé tevő lelkes dolgozóinak - a tervek elkerülhetik az enyészetet.

 

A mintegy 10 főnyi topiklakót is felsorakoztató csapat december 17-én feltermelt és az esztergomi repülőtért területén lévő raktárba szállított egy adagot.

 

A hatalmas mennyiségű dokumentáció megmentésére irányuló megmozdulásunk január 4-én, szerdán folytatódik!

 

A segíteni akarókat reggel 8 órától várjuk a Láng Gépgyár területén! A munka előreláthatólag délután 3-4 óráig tart majd a helyszínen, illetve a teherautóval néhányan elmegyünk majd az esztergomi reptérre lerakodni.

 

Autóval a Vizafogó utca felől lehet behajtani, a portánál a jelszó: "a Tervtár szállítására jöttem".

 

Aki tömegközlekedéssel érkezik: a Forgách utcai metrómegállónál kell leszállni, és onnan lehet bejönni a Láng Gépgyár (most Alstom) területére.

 

Tekintettel arra, hogy a terveket a pincéből elég kacifántos útvonalon át lehet felhozni, így nagyon nagy szükség van minden egyes segítő kézre!

 

Az első nap tapasztalatai azt mutatják, hogy a még hátralévő anyag elszállítására valószínűleg nem lesz elegendő a szerdai nap, így opcionálisan csütörtökön 9 órai kezdettel is várjuk a segíteni akarókat!

 

Természetesen, hogy lesz-e csütörtökön is munka, arról csak szerdán tudunk majd biztosat mondani, amikor már látjuk, hogy meddig jutunk!

 

Erről értesítést itt, a fórumon teszünk majd közre, illetőleg, aki viricsinél emilben (viricsikukacfreemailponthu) előzetesen kéri, azt telefonon is értesítjük!

 

 

A feladatról: a pincében a tervek viricsi korábbi hozzászólásban látott fiókokban vannak. Ezek mérete meglehetősen nagy, ám súlyik alig 2-3 kiló, azaz bárki könnyedén megbirkózik velük. A polcokról levéve, a fiókokat egymásnak adogatva juttatjuk fel a földszintre, majd a teherautóra. Mivel a pincébe vezető lépcső, illetve folyosó meglehetősen szűk, így csak egyirányú forgalomra van mód, ezért lánca állva, a fiókokat egymásnak átadva lehet dolgozni. Terveink szerint 2 fordulót csinálunk. Amíg a teherautó elmegy Esztergomba, a munka addig sem szünetel, a fiókokat addig is termeljük föl a földszintre, hogy a kocsi megrakása minél gyorsabb lehessen!

 

Ezért a lehető legtöbb emberre, optimális esetben 15-20 főre lenne szükség!

 

Mivel a munka nem megterhelő, így tényleg bárki segíteni tud!

 

Ezért kérünk minden segíteni tudó és akaró repülőbarátot, technikabarátot, hogy jöjjön - és hozzon magával még egy-két embert!! :-)

 

A pince - és így a cucc is - meglehetősen poros, így ajánlott megfelelő játszóruhában érkezni, illetve azt magaddal hozva a helyszínen átöltözni!