Bellavita21 Creative Commons License 2011.12.28 0 0 55795

Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni.

Hosszú ideje szenvedek problémáktól, melyek egyre inkább a PCO gyanúját vetik fel bennem. Középidő körül megjelenő súlyos mitesszerképződés, illetve pattanások, de olyan szinten, hogy a mellkasom, mellem, arcom és hátam felső részének szinte összes pórusa eltömítődik és mitesszer nyomható ki belőle. Emellett gyulladt göbök is keletkeznek. A másik az erős mellfeszülés és fájdalom, ami olyan szintű, hogy egy mérettel nagyobb melltartót hordok ilyenkor s szinte a melltartót sem tudom levenni, annyira fáj a mellem.. Pár szőrszál megjelent az államon és a mellem között, vastag fekete típusúak.

Az akne és mitesszerek a menstruációhoz közeledve totál elmúlik, egy héttel a menses előtt egy pattanásom sincsen. A mellfeszülés a menstruáció előtt enyhül majd elmúlik.

A menstruációm napra pontos. Korábban is volt akném, amire Diane 35-öt szedtem kb 7 évig. Ennek abbahagyása után drámaian megváltozott a bőröm, nagyon aknés lettem. A DIane alatt sem volt tökéletes a bőröm.

Többször jártam nőgyógyásznál, de a pontos menstruáció és a vékony testalkatom miatt elküldtek (174 cm és kb 55 kg). Elmentem endokrinológushoz, aki nődoki is, 15 ezer forintért pár percet foglalkozott velem és nem volt hajlandó PCO-val megvizsgálni, mivel nem hozom a tipikus tüneteket (túlsúly és pontatlan ciklus). Kikönyörögtem a hormonvizsgálatot. Lassan lesz eredmény.

Titeket kérdezlek, hogy ezek a tünetek tipikusak-e? Volt-e másnak is hasonló tünetegyüttese? Elképzelhető-e, hogy ezekkel a tünetekkel PCO-m van??? Milyen diétát javasoltok?